Slovenske zmagovalce letošnje Barkolana spremljali številni znani športniki

Na Barkolano, največjo regato na svetu, se je letos podalo kar 2015 jadrnic.

Zaradi izjemno rahlega vetra je bila sicer odmevna jadralska preizkušnja skrajšana, a je slovenska zvezdniška posadka jadrnice Way of Life z olimpijcem Gašperjem Vinčecem na čelu zanjo vseeno potrebovala nekaj manj kot dve uri.

 

Way of Life

 

Po besedah koprskega poslovneža, lastnika 24-metrske morske lepotice, je bil za šokantno zmago, prvo slovensko po 10 letih, potrebna mešanica jadralskega znanja, izbire pravih jader in tudi nekaj sreče. Elegantni Way of Life namreč ustrezajo prav vremenski pogoji z zelo malo vetra, zato je suvereno premagala favorizirani in mnogo večji italijanski jadrnici Wild Thing ter Tempus Fugit legendarnega krmarja Mitje Kosmine.

Na regati pa ni zmagala le posadka preizkušenih jadralskih mačkov, med katerimi je krmilo vrtel tudi čedni mariborski jadralski up Žan Luka Zelko. Na stotine kamer in mobilnih telefonov je namreč podrobno spremljalo vsak gib prvega kolesarja sveta, Primoža Rogliča, ki se je odzval povabilu direktorja projekta Gorazda Maurija in v Trst prišel skupaj z ženo, s starši in sinčkom Levom. Svojo prvo jadralsko izkušnjo je opisal kot izjemno, med zahtevno preizkušnjo pa je nenehno spodbujal 18-člansko ekipo, v kateri je bil tudi kuharski velemojster Tomaž Kavčič.

V dneh pred regato se je na razstavnem prostoru ekipe EWOL Sailing Team trlo pomembnih imen iz sveta športa in družabnega življenja, med njimi smo opazili Tino Maze z družino, odbojkarskega reprezentanta Klemna Čebulja, najboljši slovenski jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol, simpatičnega vinarja Uroša Ščurka in mnoge druge.

Štiriperesna deteljica, ki vodi ta ambiciozni jadralski projekt (Gašper Vinčec, Gorazd Mauri, Robert Šterpin in Primož Patru), za naslednje leto z novo 26-metrsko jadrnico napoveduje naskok na najvišja mesta najpomembnejših regat po Evropi, medtem ko naj bi Barkolano izpustila.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si