Slovensko oblikovanje v Parizu

Slovensko oblikovanje v Parizu

6. – 10. september 2019

 

V organizaciji Centra za kreativnost (CzK), ki pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO), se bodo v okviru razstave Odprti smo! na letošnjem sejmu Maison et Objet, ki bo med 6. in 10. septembrom potekal v Parizu, predstavili izbrani slovenski oblikovalci in neodvisni proizvajalci pohištva. Razstava z naslovom Odprti smo! je bila aprila prvič predstavljena na 58. milanskem pohištvenem sejmu Salone del Mobile in vključuje nekatere izmed najbolj svežih in kakovostnih izdelkov sodobnega slovenskega oblikovanja.

 

CzK_Odprti smo_Janez Klenovšek

 

V razstavo je vključenih več izdelkov, ki pred tem še niso bili predstavljeni na velikih mednarodnih sejmih, vsi pa prikazujejo izrazito individualno, inovativno oblikovanje, ki priča o živahnem duhu časa in prostora. Z izborom želijo v Centru za kreativnost predstaviti oblikovalce, ki oživljajo oblikovanje in so hkrati še v iskanju svojega prepoznavnega mesta v širšem mednarodnem okolju od raziskovalnih, ročno izdelanih prototipov do uveljavljene serijske proizvodnje. Gre za reprezentativen nabor, ki poudarja poseben pristop k razvoju in sodelovanju med oblikovalci, proizvajalci in podjetji.

 

Sejem Maison et Objet je eden izmed najpomembnejših francoskih sejmov notranje opreme, ki vsako leto poteka v Parizu. Sejem je ključnega pomena za vse, ki se profesionalno ukvarjajo z umetnostjo bivanja, saj združuje celostno ponudbo izdelkov, od dekoracije, pohištva, dodatkov, tekstila in dišav do namiznega pribora. Na enem mestu ponuja raznolikost in ustvarja presek med poslom in kreativnostjo, pri čemer obiskovalcem z vsega sveta omogoča odkrivanje svežine in edinstvenosti. Na sejmu sodelujejo razstavljavci z vsega sveta, ki s svojo odličnostjo in inovativnostjo zagotavljajo pregled nad najnovejšimi trendi, vsako leto pa so izpostavljeni oblikovalci leta in vzhajajoči talenti. Od leta 2016, ko deluje tudi spletna platforma, pa je prisoten kar skozi vse leto.

 

Predstavili se bodo naslednji oblikovalci in blagovne znamke:

Tokio in Asobi (Trilight in Carbon light), studio Primož Jeza in Donar (Zofa Ve in Nico Less chair), Andraž Šapec in Donar (Collodi chair), Mashoni in Intra Lighting (Vitka lights), Mashoni in Rokodelski center Ribnica (Ribrand, Geometric Wooden Utensils), Tilen Sepič ( Eclipse light), PIKKA in Raketa (NEVO hanger and Circulum shelf), Kobeiagi kilims (Emina rug in cusions), Bela bela (Bubble lights in versitile objects), Matej Štefanac (PLUSminus lamp), TAK kolektiv and KAUCH (OTO sofa), AKLIH (APRIL series of stands and CUP lights), David Tavčar (HOME TEXTILES), Sadar+vuga (Helga winestand), Maechtig Vrhunc arhitekti (Prisedi!), Janža Dolinšek JNŽ in Naca Kraca (ceramic plates), Mali (Black line kitchen utensils) in Ines Kavčič (Ceramic vases).

 

CzK_Odprti smo _Janez Klenovšek

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si