Slow – nova revolucija na obzorju!

v3-vichy_slow_age_04_1784_presse_plv_290516_hd_cmjn_cutlarge

Včasih pohitrimo tudi branje zgodb za lahko noč svojim otrokom. Naše različice Sneguljčice so tako kratke, da v njej nastopajo samo trije palčki. Tudi če nimate otrok, vam je to verjetno znano. Zakaj? Ker je dandanes življenje tako hitro, da so tudi najbolj intimni trenutki postali bitka s časom. ZA TO HITROST PLAČUJEMO VISOKO CENO. Ujeti v tej norosti se borimo za trenutke počitka, da bi si napolnili baterije in razmislili. Težko se povezujemo z drugimi ali uživamo v trenutku. Hitimo skozi življenje, namesto da ga živimo. Dobra novica je, da na pomoč prihaja vsesvetovno “gibanje za počasnejši način življenja”. Biti počasnejši ne pomeni delati vse s polžjo hitrostjo. To bi bilo nesmiselno, saj vsi vemo, da je hitrejše pogosto tudi boljše. BITI POČASNEJŠI POMENI DELATI VSE S PRAVIM TEMPOM. Upočasnitev življenja prinese globino, udobje in značaj. Naredi nas srečnejše, bolj zdrave in produktivnejše. Bolje jemo, bolje mislimo, bolje delamo, bolje skrbimo za ljubezen – vse delamo bolje in v tem tudi bolj uživamo. Kot je nekoč dejala Mae West: “Vse, kar je vredno truda, je treba delati počasi.” Najboljši del je ta, da vam ni treba zanemariti kariere, zavreči svojega iPhona in oditi v komuno, da bi se pridružili gibanju. Počasnejši ste lahko kjerkoli, saj je to stanje duha. Morate biti zgolj prisotni v trenutku.

post-produit-hd-9

Carl Honoré je nagrajeni pisatelj, TV osebnost in TED govornik, ki mu je počasnejši način življenja spremenil življenje, Huffington Post pa ga je imenoval za botra «Slow Movementa» tj. gibanja za počasnejši način življenja. Znan je postal zahvaljujoč svoji knjigi Hvalnica počasnosti. V laboratoriju Vichy so zasnovali izdelek, ki se povsem sklada z gibanjem “Slow Movement”, in z novo lepotno inovacijo predstavili jasen pogled na proces staranja. Slednjemu ne moremo ubežati, lahko pa ga upočasnimo z novo tehnološko inovacijo – fluidom Slow Âge.

slow_age_nm-v1

Slow Âge s tremi aktivnimi sestavinami – izvlečkom korenine bajkalske čeladnice, probiotično sestavino bifidus in termalno vodo Vichy – deluje na znake staranja v nastajanju: od tankih linij do gub, od diskromije do temnih lis, od izgube volumna do izgube polnosti. Koža je navlažena, polnejša in močnejša, videti je mlajša in izžareva zdrav sijaj, lahka tekstura fluida pa je obogatena z voskom, ki še okrepi vpojnost v kožo. Carl Honoré se je pridružil laboratoriju Vichy pri promociji izdelka Slow Âge ravno zato, ker se, tako kot svetovno znano podjetje Vichy, sprašuje, kaj staranje pomeni v svetu, ki se neprestano stara:

“Zame “Slow Agening” pomeni, da staranje sprejmemo kot del življenje, s katerim se moramo soočiti in ne bežati stran od njega. Nisem ekstremist v počasnem načinu življenja. Rad imam hitrost. Hitrejše je običajno boljše. Filozofija pri gibanju “Slow” je, da reči počnemo s pravo hitrostjo za nas. S tem, ko ob staranju postanemo manj hitri, ni nujno slaba stvar. Če to sprejmemo kot nekaj naravnega in najdemo pravo hitrost zase, lahko živimo dalj časa, bolj polno in produktivno življenje.”

post-produit-hd-3

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si