SNG Opera in balet Ljubljana razgrnila repertoar 2020/2021

»Čas karantene je bil zahtevno obdobje, čas premišljevanja, tišine in potrpežljivosti. Nestrpno smo čakali na trenutek, ko bomo spet lahko nastopali za naše občinstvo in kljub prilagoditvam smo pripravili ambiciozen program. Pri čemer smo uspeli na naš oder privabiti tudi različne evropske in svetovne zvezde, ki bodo nastopile ob odličnih hišnih ansamblih in solistih.« Staš Ravter, ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana

 

 

LJUBLJANA – V SNG Operi in baletu Ljubljana so v četrtek, 10. septembra 2020, razgrnili repertoar sezone 2020/2021. Poleg šestih krstnih uprizoritev nove sezone bosta na sporedu še dve premieri iz sezone 2019/2020, ki ju je preprečila epidemija. O načrtih za novo sezono, zlasti o prilagoditvah na ukrepe za zajezitev koronavirusa, je spregovoril ravnatelj SNG Opere in baleta Ljubljana, Staš Ravter, ki je predstavil tudi abonmajske novosti, programe pa sta podrobneje predstavila umetniški vodja opere po pooblastilu ravnatelja Branko Robinšak in umetniški vodja baleta po pooblasilu ravnatelja Petar Đorčevski.

Predstavitev sezone so pevci in plesalci obogatili z nekaj odlomki iz predstav, ki bodo na sporedu v letošnjem letu. Solistka Urška Breznik je zapela arijo Nedde iz opere Glumači, solist Matej Vovk pa arijo Harlekina iz iste opere. Odlomek iz baleta Gusar so odplesali Flavija Žagar, Diana Radić, Tasja Šarler, Asija Sultanova, Neža Rus, Alexander Barbu in Gaj Rudolf, medtem ko je Filip Jurič odplesal odlomek iz baleta Spartak. Zvečer pa je bil na sporedu veliki koncert opernih arij in baletnih kreacij prihajajočih predstav, s katerim SNG Opera in balet Ljubljana vstopa v novo sezono.

Aktualen program je objavljen na uradni spletni strani SNG Opera in balet: http://www.opera.si/

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si