Šnite z rabarbaro in pistacijami

 Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Zvezda letošnje pomladi je v najini kuhinji sigurno rabarbara. Letos sva z njo na vrtu malo eksperimentirala, saj sva polovico rabarbare pokrila z veliko, glineno posodo in jo na ta način prisilila, da je rastla v temi. Rezultat je naravnost fantastičen, saj je rabarbara veliko bolj sladka, rdeče barve in super primerna za sladice in takšne posebne zajtrke, kot je ta. Tokrat sva naredila sladke “šnite”, kruh v jajcu s poširano rabarbaro in pistacijami. Vredno dodatnih 10 minut zjutraj, saj je to prava poslastica, ki te napolni z energijo in čudovitimi okusi. Super dobro.

Čas priprave: 20 minut

 

french-toast-with-poached-liquid-and-pistachos_jernejkitchen

SESTAVINE (za 4 osebe):
SIRUP ZA KUHANJE

200g sladkorja

200g vode

100g malin, svežih

6 rabararinih stebel, brez listov

1 palec ingverja

1 limona, sok in lupinica

ŠNITE

100g sladke smetane

50g polnomastnega mleka

1 jajce, proste reje

4 debele rezine mlečnega belega kruha (brioche)

30g masla

50g sladke smetane (za preliv)

20g pistacij, sesekljanih (za posip)

POSTOPEK:

SIRUP ZA KUHANJE

V kozico damo sladkor, vodo in belo vino. Postavimo na srednje močan ogenj in počakamo da zavre, nato kuhamo še 3 – 4 minute. Odstavimo z ognja, dodamo maline in vse skupaj zmiksamo v gladek sirup.

KUHANJE RABARBARE

Očistimo rabarbarina stebla in jih narežemo na manjše rezine, približno 5 cm dolg. Sirup za kuhanje vlijemo v veliko kozico, dodamo sok ene limone in nastrgano limonino lupinico ter na tanko narezan ingver. Postavimo na srednje močan ogenj in počakamo da zavre, dodamo narezano rabarbaro in kuhamo 1 – 2 minuti. Odstavimo z ognja, rabarbaro odcedi, prihranimo tudi sirup za kuhanje. Tega vlijemo nazaj v kozico in kuhamo nadaljnih 5 – 10 minut. Odstavimo z ognja in počakamo, da se nekoliko ohladi, nato dodamo rabarbaro.

ŠNITE

V skledi premešamo sladko smetano, mleko, jajce, sladkor in ščepec soli. Vsako rezino kruha namočimo v mešanico. Srednje veliko ponev pristavimo na srednje močan ogenj. Dodamo košček masla in popečemo kruh, na vsaki strani 5 minut, na nizkem ognju.

POSTREŽEMO

Šnite postrežemo s kuhano rabarbaro ter s sirupom, ki je ostal od kuhanja. Dodamo tudi malo sladke smetane in sesekljanih pistacij. Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si