Sofisticirana sladica za lepši dan

Nežnost citrusov, sladkoba piškotkov in esenca vanilije ustvarijo božanski okus bogate sladice.

 

 

Recept za limonin mousse 

Recept je za 4 osebe, čas priprave le 15 minut, hlajenje sladice v hladilniku naj traja vsaj 4 ure.

 

4 listi želatine (6g)
100 g sladkorja
4 bio limone, lupinica
120 ml sveže iztisnjenega limoninega
soka
1 žlica Limoncello likerja (poljubno)
1/2 žličke vanilijeve esence
(poljubno)
120 g Amaretti piškotov / ali bebe
piškotov
280 g grškega jogurta Zelene Doline
450 g sladke smetane Zelene Doline
30 g sladkorja (za stepanje smetane)

 

 

Priprava

LIMONIN SIRUP

V skodelico s hladno vodo namočimo želatino. Pripravimo limonin sirup. V kozico damo sladkor, nastrgano lupinico štirih limon, limonin sok, Limoncello liker in vanilijo. Postavimo na zmeren ogenj, zavremo in kuhamo 3 – 4 minute. Odstavimo z ognja.

PIŠKOTI IN LIMONINA KREMA

Pripravimo štiri servirne skodelice. Na dno vsake skodelice damo Amaretti piškote. Čez piškote prelijemo 1 žlico limoninega sirupa in postavimo na stran, da se piškoti rahlo napojijo. V preostali sirup damo odcejano želatino in dobro premešamo, da se želatina popolnoma raztopi. Dodamo grški

jogurt in ga dobro vmešamo z metlico. Postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo.

LIMONIN MOUSSE

V večjo skledo damo hladno sladko smetano in sladkor. Smetano in sladkor stepemo do čvrstih vrhov. V treh intervalih s kuhinjsko lopatico nežno in s krožnimi gibi postopoma vmešamo limonino – jogurtovo osnovo v stepeno smetano. Nastal bo kremast limonin mousse.

POSTREŽEMO

Limonin mousse prelijemo čez piškote v kozarcu. Postavimo v hladilnik za 2 – 6 ur, ali čez noč. Mousse mora biti čvrst in kremast. Dekoriramo s sveže nastrgano limonino lupinico.

 

 

Vir: Jernej Kitchen

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si