Sony predstavlja nov fotoaparat ZV-E10, namenjen vlogerjem in ustvarjalcem video vsebin

Sony je predstavil prvi vlogerski fotoaparat z izmenljivim objektivom serije Alpha – ZV-E10, nad katerim je GRAZIA povsem navdušena. Novi fotoaparat, ki je v celoti zasnovan za vlogerje in snemanje vlogov, združuje namreč Sonyjevo napredno tehnologijo upodabljanja, izjemno uporabnost ter skupek posebej razvitih funkcij, prilagojenih za ustvarjalce video vsebin.

Ustvarjalce bo prepričal njegov slikovni senzor CMOS Exmor APS-C s 24,2 milijona točk (približno, efektivnih) ter slikovni procesor BIONZ X, ki bosta zagotovila visoko kakovostno sliko, natančen prikaz podrobnosti in čudovito naravno mehkobo neostrine. Fotoaparat poleg tega odlikujejo priznane funkcije, namenjene vloganju, vključno s funkcijo Background Defocus (zameglitev ozadja), ki lahko gladko preklaplja med mehko zamegljenim in ostrim ozadjem ter načinom Product Showcase (predstavitev izdelka).

Fotoaparat se prav tako ponaša z nizko težo (približno 343 g) in zasnovo, ki daje prednost snemanju videoposnetkov. Z vgrajenim LCD-zaslonom Vari-angle na vrhu fotoaparata omogoča enostavno namestitev ter priklop mikrofonov na vrhu fotoaparata, hkrati pa v načinu za selfije zagotavlja pogled na zaslon iz visokih in nizkih kotov.

Fotoaparat ZV-E10 lahko uporabite tudi kot visoko kakovostno spletno kamero ali kamero za pretočno oddajanje v živo. Za to ga preprosto povežete z osebnim računalnikom ali s pametnim telefonom, pri čemer pa ne potrebujete nobene dodatne programske opreme.

Novi ZV-E10 bo na voljo v črni in beli barvi po predvideni maloprodajni ceni 750 evrov pri pooblaščenih Sonyjevih prodajalcih od konca avgusta 2021 dalje. Komplet, ki ga bosta sestavljala fotoaparat ZV-E10 in objektiv E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS z motoriziranim zoomom, bo na voljo konec avgusta 2021 po predvideni maloprodajni ceni 850 evrov pri številnih pooblaščenih Sonyjevih prodajalcih.

 

Sonyjev vlogerski natečaj 

Istočasno s predstavitvijo novega fotoaparata Sony prireja tudi drugi Sonyjev vlogerski natečaj. V njem udeležence spodbuja, da posnamejo vlog, ki izkazuje tisto, glede česar gojijo največjo strast in navdušenje. Ustvarjalci z vsega sveta bodo na natečaju lahko sodelovali od 27. julija 2021 dalje. Celotno besedilo pogojev in pravil natečaja pa so na voljo tukaj.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si