Špela Horvat o tem, zakaj so potovanja najboljša stvar v življenju

 Pripravila: Špela Horvat

Drage Grazie, z vami delim 6 razlogov, v katerih se boste zagotovo prepoznale in se še to poletje transformirale v prave popotnice! Naj bo na letošnjem potovanju prostora le za nepozabne stvari …

1.) TISTI “FEELING”, KO VEM, DA GREM

Zakaj vsakomur, ki dela, pripada zaslužen počitek in težko pričakovana “izolacija” od pisarniške mize? Če mene vprašate v prvi vrsti zato, da lahko napolni svoje baterije in začne končno pakirati. Naj bo to apartma na Hrvaškem ali letalska karta za Filipine, v nas se v vsakem primeru prebudijo prijetni občutki, pomešani s pozitivnimi pričakovanji in prepričanjem, da bo to poletje zares nepozabno. Saj zato pa delamo, da je potem nekje pod palmo piti naravni kokosov sok še slajše, mar ne? Tisti občutki, ko se po 10-ih letih še zmeraj greješ na isti skali, ki te popelje v otroške dni, ko si tukaj skakljal takrat še golih in brezskrbnih misli, so tako lepi, da jih je težko opisati. Si predstavljate, da bi vedno bile tako srečne, vesele in v zdravi meri vzhičene, kot smo pri pakiranju stvari v avto?

2.) MOJE PRIJATELJICE POTUJEJO IN DOMOV NOSIJO NEPOZABEN ZAKLAD SPOMINOV. ZAKAJ SE MENI TO NE DOGAJA?

Za tabo je najboljše potovanje, ki si jih kadarkoli doživela. Kot navita razlagaš vse svoje prigode najboljši prijateljici, ki ne potuje, še več, potovanje se ji sploh ne zdi kaj posebnega. Kislo poskuša razširiti svoje ustnice v nasmešek in si ob tem misli svoje. Če se to dogaja prav tebi, potem se nekje globoko v tebi skriva želja po “katapultiranju” v svet. Naj bo to poletje zate drugačno. Tokrat ti razveseli svojo prijateljico z neverjetno dogodivščino, ki ti jo je prinesel skok čez domačo mejo. Prebudi pustolovko v sebi! Verjemi, do sedaj še nobenemu ni bilo žal, da se je oplemenitil s tem nazivom.

 3.) VSE JE PREDRAGO ZAME – VELIKA LAŽ

Pa smo tukaj. Kako že Američani rečejo? “Bulshit!” Iz lastne izkušnje vam povem, da je zbran denar v šparovčku najboljša investicija v dogodivščino okoli sveta. Zakaj? Zato, ker se za tem denarjem nikoli ne boste jezile. Vsakega kosa oblačila se slej kot prej naveličamo. Moda gre usmiljeno naprej in me smo sužnje, ki lovimo zadnje modne smernice. V današnjem svetu bo treba (na veliko žalost in v največ primerih) v prvi vrsti denar odšteti za nov iPhone. Mar si res ne moremo dovoliti selfija brez najnovejšega “jabolka”, saj potem sfiltrirana slika na Instagramu izpade zelo nenavadno? Poglejmo raje nekoliko globje … Le spomnite se svojih zadnjih počitnic! A bi jih zamenjale? Bi si želele namesto njih kaj drugega? Predvidevam, da vse poznamo odgovor. Investicija v širjenje svojih obzorij je tista, s katero lahko zgradimo največje bogastvo v sebi. Zapolnite svoje življenje s spomini, ki zares štejejo.
4.) ŠE EN RAZLOG VEČ, ZAKAJ NI VREDNO OKLEVATI

Predstavljajte si sebe pri 70-ih letih. Z vnukom grejeta kavč pred televizijo. Mali radovednež pa iznenada vpraša: “Babi, ali je na Maldivih res tako lepo, kot kaže tukaj v reklami? Mi prosim poveš kaj o svetu?” Mogoče bo takrat nekoliko pozno, a nikoli prepozno! Gre za primer, kjer lahko preizkusite samo sebe! Ali mi bo na stara leta resnično žal, da me lepote sveta niso prepričale? Kar pogumno povprašajte svoje srce!

5.) ZAVEDANJE, DA ŽIVLJENJE NI VEČNO, SPREMENI ŠE TAKO OZKOGLEDNE MISLI

Nikoli ne vemo, kdaj bo naš sončni zahod zadnji. Tudi prebujanje v novo jutro ne bo večno. Kdaj se bomo le še enkrat, res iz srca nasmejali svojemu partnerju in kdaj brezskrbno uživali na počitnicah? Že misel na to vas bo motivirala v nekaj, česar še niste storile. Ko boste v tej fazi, morate resnično vztrajati! Ponavadi se prav takrat zgodijo najlepše stvari našega življenja.

6.) KER MOČNO VERJAMEM, DA SEM VAS PREBUDILA, ZA KONEC PREDLAGAM NASLEDNJE …

Predlog bo sledil iz prve roke. Do poletja je še nekaj časa, da izberemo zaupanja vredne ljudi in z njimi sestavimo načrt stoletja. Zapomnite si, da ni pomemben cilj, ampak pot! Že danes začnite razmišljati, kam želite, da vas popelje letalo, ladja, avtobus, avtodom, avto ali celo kolo. Tako bo vaše vznemirjenje do poletja že na vrhuncu. Pred odhodom pa boste tako eksplodirale! No, takrat pa se pa le spomnite mojih besed in se še same prepričajte, kaj dejansko za vas pomeni potovati. Izgubite se v teh krasnih občutkih in neverjeten dopust vam želim!

Foto: Osebni arhiv

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si