Spice Girls: Si zares želimo njihove ponovne združitve?

Križanje kariernih apetitov Mel B in Victorie Beckham odločilno oblikuje nadaljevanje zgodbe ene najuspešnejših pop skupin na svetu.

Spice Girls so edina britanska skupina, katere uspeh se lahko primerja z nezamenljivimi Beatli.  Britanske “začimbice” so se med zvezde izstrelile leta 1996 s pesmijo Wannabe in veljajo za najuspešnejši ženski band, ki je prodal več kot 85 milijonov albumov.

Članice skupine so se uradno razšle leta 2000, osem let pozneje pa so se ponovno podale na turnejo po Združenih državah Amerike in Evropi ter v pičlih 38 sekundah razprodale vse vstopnice. Njihov zadnji večji koncert je potekal na slovesnosti ob koncu olimpijskih iger v Londonu leta 2012.

Šušljalo se je …

Victoria Beckham, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Horner in Emma Bunton, zdaj v svojih štiridesetih, so februarja letos ponovno oznanile sodelovanje in presenetile mnoge oboževalce, ki so do tedaj le ugibali, kdaj bodo ponovno dočakali trenutek združitve. Eden izmed ključnih razlogov je bila želja, da predajo sporočilo o močnih ženskah novim generacijam, saj so skupaj z menedžerjem menile, da je njihova vrnitev na odre v času gibanja #metoo potrebna in zaželena bolj kot kadarkoli prej.

Kraljeva družina se zanje ni odločila 

Za še večje vzhičenje množic je poskrbela najzgovornejša članica skupine, Mel B, ki je na ameriški televiziji skrivnostno potrdila, da se bodo Spajsice ponovno združile na majski poroki princa Harryja in ameriške igralke Meghan Markle, kar pa se je kasneje izkazalo le za izredno optimistično predvidevanje, saj so na kraljevo poroko bile povabljene le tri od petih članic Spice Girls. Ups …

Victoria Beckham kot najbolj problematična Spajsica

Pred nekaj tedni se je zgodil hud prepir med Mel B in Victorio. Najbolj opaženi članici naj bi druga drugo zmerjali, povod pa je bila razprava o vrnitvi vseh petih članic na oder, čemur je Victoria močno nasprotovala. Posh Spice, kot se je še danes drži vzdevek, pravi, da je njena strast do glasbenega ustvarjanja že pred leti izpuhtela. Medtem, ko se Beckhamova želi posvetiti le svojemu modnemu imperiju, pa nekdanja sočlanica Mel B, najbrž tudi iz finančnih razlogov, neprestano sanjari o veliki vrnitvi in skupaj s preostalimi tremi pevkami prepričujejo trmasto Victorio k uresničitvi njihovega načrta.

Bo Spajsicam uspelo prepričati odločno Victorio, da se skupaj z njimi poda na svetovno turnejo?

Spice Girls od leve proti desni: Melanie Brown, Geri Halliwell, Emma Bunton in Melanie Chisholm.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si