Spletna potrošnja med karanteno: Izdelki, ki smo jih najraje kupovali

Karantena spodbudila 30-odstotni porast virtualnih doživetij, od filmov do fitnesa

Spletno nakupovanje je v zadnjem mesecu prehitelo vse druge oblike potrošnje, saj je več kot polovica evropskih kupcev (57 odstotkov) izjavila, da nakupujejo prek spleta bolj kot kadarkoli prej. Prav tako pa se rekordno število ljudi poslužuje virtualnih doživetij, kot so tečaji vadbe doma, spletne naročnine za predvajanje televizije in filmov ter spletno učenje med karanteno.

 

 

Raziskava podjetja Mastercard je pokazala, da vsak tretji Evropejec (30 odstotkov) porabi več denarja za virtualna doživetja. Skoraj dva od treh (58 odstotkov) gledata televizijo ali filme prek spletne naročniške storitve, več kot četrtina (26 odstotkov) se udeležuje tečajev spletnih vadb in 24 odstotkov virtualno obiskuje muzeje in druge zanimive kraje.

Skoraj polovica Evropejcev (46 odstotkov) prav tako dodatni čas, ki ga preživljajo doma, izkoristi kot priložnost za učenje novih znanj in veščin na spletu. Skoraj dva od petih (37 odstotkov) sta začela uporabljati spletno bančništvo, več kot četrtina (28 odstotkov) se uči upravljanja s svojim zdravjem in dostopanja do zdravil na spletu, tretjina (31 odstotkov) pa se jih uči kuhati prek spletnih tečajev.

Prav tako je 20 odstotkov izkoristilo dodaten čas za učenje novega jezika, 14 odstotkov jih je spremljalo spletna navodila za striženje las, 15 odstotkov pa tečaje o ličenju. Vsak deseti (10 odstotkov) se uči kodirati, sedem odstotkov pa jih uporablja internet, da bi se naučili igrati glasbenega instrumenta.

Glede na raziskavo so nas tudi časi, v katerih živimo, naredili bolj radodarne, saj jih je več kot četrtina (28 odstotkov) povedala, da so v zadnjem mesecu prispevali donacije za dobrodelne namene, 14 odstotkov jih je prispevalo donacije prvič.

Kar 36-odstotni porast je ljudi, ki nakupujejo osnovne dobrine na spletu, med najbolj priljubljenimi trendi je opazen porast pri nakupu knjig (32 odstotkov), kuhinjskih pripomočkov (22 odstotkov), strižnikov za lase (19 odstotkov) in fitnes pripomočkov za vadbo doma, kot so ročke in podloge za vadbo (13 odstotkov). Prav tako se je 18 odstotkov kratkočasilo z novimi družabnimi igrami.

 

DESET NAJBOLJ PRILJUBLJENIH DOŽIVETIJ V ČASU KARANTENE

 1. 75 odstotkov redno opravlja video klice z družino, prijatelji in sodelavci.
 2. 58 odstotkov ima spletno naročnino za predvajanje televizije in filmov, kot sta Netflix ali Amazon Prime Video.
 3. 36 odstotkov gleda virtualno komedijo ali stand-up na spletu.
 4. 32-odstotno se udeležuje spletnih glasbenih koncertov.
 5. 31 odstotkov igra video igre na spletu.
 6. 30 odstotkov se udeležuje tečajev kuhanja ali sledi receptom na spletu.
 7. 26 odstotkov telovadi s pomočjo spletnih vadb.
 8. 24 odstotkov virtualno obiskuje muzeje ali druge zanimive kraje.
 9. 22 odstotkov se uči novega jezika na spletu.
 10. 20 odstotkov opravlja kvize s prijatelji prek spleta.

 

DESET NAJBOLJ PRILJUBLJENIH IZDELKOV V ČASU KARANTENE

 1. Knjige (32 odstotkov)
 2. Kuhinjski pripomočki (22 odstotkov)
 3. Izdelki za barvanje las (19 odstotkov)
 4. Družabne igre (18 odstotkov)
 5. Sestavljanke, ‘puzzles’ (17 odstotkov)
 6. Strižniki za lase (15 odstotkov)
 7. Računalniki/oprema (13 odstotkov)
 8. Blazine (13 odstotkov)
 9. Ročke / fitnes oprema (13 odstotkov)
 10. Izdelki za umetnost in ročna dela (12 odstotkov)

 

Ključni nasveti podjetja Mastercard za ohranjanje varnosti na spletu:

Izberite varne spletne strani: Prek spleta nakupujte samo na varnih spletnih straneh. Varne strani se začnejo s »https« in bodo v brskalniku imele simbol zaklenjene ključavnice.

Varujte svoje podatke: Nikoli ne pošiljajte svojih podatkov bančnih ali kreditnih kartic po e-pošti, v besedilnih sporočilih, prek družbenih medijev ali nepreverjenih telefonskih klicev.

Posodobite varnostno zaščito: Poskrbite, da boste posodobili varnostno zaščito za katerokoli napravo, s katero nameravate nakupovati, naj bo to telefon, prenosnik ali tablični računalnik.

Zaupajte svojemu občutku: Če na spletu vidite ponudbo, ki je videti predobro, da bi bila resnična, verjetno tudi je. Če niste prepričani, vedno opravite raziskavo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si