SPOMLADANSKI ČEMAŽEVI REZANCI S SLANINO IN ZELENIMI DROBTINAMI

Maja in JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Čemaž, mmm. Kako super je. Tisti, ki imate radi česen, imate zagotovo radi tudi čemaž, divji česen. Midva ga nabirava v bližnjem gozdu, kjer ga je res ogromno. Domači ga imajo najraje v juhi, midva pa rada ustvarjava vsako leto kaj novega in letos sva se tako odločila za jed, ki vsebuje kar dvojno dozo čemaža. Čemaževe rezance in čemaževe drobtine, ki odlično dopolnjujejo okus testenin. Omaka je kremasta, a rahla, čisto nič težka, tako da je to super spomladanska jed. Super dobro.

 

Za 4 osebe
Čas priprave: 1 uraCEMAZEVA PASTA_jernejkitchen

SESTAVINE:

350g čemaževih rezancev (Recept lahko najdete TUKAJ)

ČEMAŽEVE DROBTINE
100g belih krušnih drobtin
50g svežega čemaža, samo zeleni listi

KREMASTA OMAKA
50 g hamburške slanine
3 rezine pancete, tanko narezane
40 g parmezana, sveže nastrganega
10 g masla
2 jajci
morska sol, sveže mlet črn poper

POSTOPEK:

  1. ČEMAŽEVE DROBTINE

V blender damo čemaž in drobtine. Dobro zmiksamo, da se drobtine obarvajo popolnoma zeleno. Postavimo na stran do nadaljne uporabe.

  1. KREMASTA JAJČNA OMAKA

Slanino narežemo na manjše kocke. Panceto pa na tanke trakove. Parmezan nastragamo. V manjšo skledo ubijemo dve jajci in ju dobro ražvrkljamo. Večjo ponev pristavimo na ogenj in panceto prepražimo do zlato rjave barve. Opečeno panceto damo na kuhinjsko papirnato brisačko, da odteče odvečno maščobe. Ponev obrišemo in v njej prepražimo slanino. Slanino pražimo 2-3 minute, da lepo porjavi. Ponev odstavimo z ognja.

  1. KREMASTA JAJČNA OMAKA

V osoljenem kropu skuhamo rezance. Sveže rezance kuhamo približno 1-2 minuti. Rezance odcedimo in pri tem prihranimo 250 ml vode, v kateri so se kuhali čemaževi rezanci. Vodo prelijemo čez prepaženo slanino, dodamo jajci in parmezan, dobro in hitro premešamo. Solimo in popramo po okusu. Ponev pristavimo na nizek ogenj, pri tem neprestano mešamo in kuhamo 1-2 minuti, tako da se prične omaka gostiti. Odstavimo in dodamo rezance. Zelo dobro premešamo.

  1. POSTREŽEMO

Čemaževe rezance s slanino in zelenimi drobtinami enakomerno razporedimo na štiri krožnike. Dodamo še čemaževe drobtine, trakove pancete in poljubno še malo parmezana. Dober tek.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si