Športni minimalizem v novi kolekciji H&M

Za pomlad 2021 je H&M naredil še en pogumen korak v svojih prizadevanjih za trajnost in vodil spremembo v modni industriji z ustvarjanjem novih inovativnih materialov, kot je Agraloop ™ Biofibre ™, ki se je povečal po obsegu in količini, ki je bila uporabljena od prve predstavitve v asortimanu H&M. S kolekcijo, polno športnih in minimalističnih elementov iz devetdesetih let, so ključni izdelki skrajšan pulover s kapuco brez rokavov, čudovita obleka s trakovi za zavezati in detajli na strani ter jeans brezrokavnik z žepi.

Kolekcija H&M Spring 2021 bo na voljo 25. marca v prodajalnah in na hm.com.

 

Minimalistična nonšalantnost

Kolekcija črpa navdih iz minimalistične nonšalantnosti devetdesetih let in se poigrava z volumnom in pridihom enostavnega krojenja. Ključni kosi v kolekciji so obleke, ki se enostavno nosijo, majice brez rokavov, blazerji z enorednim zapenjanjem, kratke hlače z elastičnimi pasovi, denim hlače in trenčkot.

 

 

Trajnostna inovativnost #1

Po predstavitvi v H&M Conscious Exclusive AW20 se Agraloop ™ Biofibre ™ zdaj uporablja tudi pri glavnih kolekcijah, kar je še en inovativen primer, kako je Conscious Exclusive preizkušeni inkubator za nove tehnologije in materiale. S pretvorbo odpadkov pridelkov – v tem primeru oljnih semen konoplje – v naravne vlaknine kot je Agraloop ™ Biofibre ™, le-to sedaj najdemo v več različnih izdelkih, kot na primer skrajšanem puloverju s kapuco brez rokavov in lahkotno strukturiranem trenčkotu.

 

 

Trajnostna inovativnost #2

V preostalih kosih kolekcije so predstavljeni še drugi bolj trajnostni materiali, od katerih nekateri ostajajo nebarvani, vključno z materiali, kot so organski bombaž, jeans in poplin ter organski lan, kar odraža ambiciozen cilj H&M, da bi do leta 2030 uporabljali samo 100 % reciklirane ali druge trajnostne materiale. Pomirjena in nevtralna barvna paleta kolekcije – bež, ekru, siva in črna – pa omogoča številne kombinacije osebnih stilov.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si