Spoštuj svojo pot in bodi v vsem, kar počneš, svoboden!

14543393_10154058589840914_897370504_nŽivi brez pretvarjanja, ljubi brez odvisnosti, poslušaj brez zagovarjanja, govori brez branjenja (obrambe).

Štiri načela, ki ti lahko zelo olajšajo življenje in zmanjšajo skrbi, so: Živi brez pretvarjanja, preprosto bodi to, kar si, zvest sam sebi. Živi zase. Počni to, kar te osrečuje in ti daje energijo. Ljubi brez odvisnosti, brez pogojev. Goji brezpogojno ljubezen, namesto pogojene ljubezni. Biti ljubljen le pod določenimi pogoji ustvarja konstanten pritisk, ves čas se ženeš in se čutiš nevrednega v trenutkih, ko jih morda ne izpolnjuješ. Ljubezen ni odvisnost, ljubezen je svobodna.

Ustvari ljubezen najprej znotraj sebe, do sebe.

Tako je ne boš ves čas iskal zunaj sebe in tvoja sreča ne bo odvisna od pohval, sprejemanja in odobravanja. Sprejmi se z vsem, kar si, in samozavestno stoj za svojimi odločitvami. Tudi ko narediš kakšno “napako”, nič za to: to je del življenja, del učenja. Pomembno je le, da si ves čas zvest sebi.
Poslušaj brez zagovarjanja. Ko si popolnoma prepričan v to, kar počneš, se ne rabiš zagovarjati. Preprosto veš, da je pot, na kateri si, prava. Spusti tudi iluzijo, da moraš braniti to, kar si, in to, kar misliš, svoj način delovanja in doživljanja. To preprosto si in ko boš to v popolnosti sprejel pri sebi, ljudje okoli tebe ne bodo imeli druge možnosti.

Spoštuj svojo pot in bodi v vsem, kar počneš, svoboden, prav to pa dovoli tudi vsem okrog tebe.

Imej lep dan in uspešen teden 💜

Tvoja Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si