Sprehod po poletnih butikih modne hiše Chanel

CHANEL V BODRUMU
Chanelov butik v Bodrumu, ki se nahaja v vrtovih hotela, vsekakor že na prvi pogled izstopa po svoji modernistični obliki, s čistimi linijami in grafičnimi kodami modne hiše, narejenega iz lokalnih materialov in velikim izstopajočim dvojim C na strehi, ki ga hotelski gostje lahko vidijo od zgoraj. Notrajnost butika pa z veliko stekleno fasado razprostira pogled na nebo in morje, s sončnimi žarki in svežim morskim vetrom, ki se nežno sprehajata med policami, kjer bodo kupci lahko odkrili zadnje kreacije modne hiše CHANEL, vse od pisane in lahkotne kolekcije pomlad poletje 2022, pa vse do Métiers d’art kolekcije 2021/22 in pre-kolekcije za jesen zimo 2022/2023. V Bodrumu bo, popolna za poletne dni in noči, ekskluzivno predstavljena igriva grafična kolekcija CHANEL COCO BEACH 2022 collection, skupaj s selekcijo čevljev in torb (med drugim CHANEL 22), ikonično in brezčasno uro J12, COCO CRUSH nakitom, kolekcijo sončnih očal in naborom dišav, kakor je kolekcija LES EAUX DE CHANEL z novo dišavo PARIS-PARIS.

This slideshow requires JavaScript.

CHANEL NA CAPRIJU

CHANEL je ponovno odprl svoj sezonski butik na idiličnem otoku Capri, letošnje leto pa bodo obiskovalci odkrivali nov dizajn elegance in vabljive narave moderne, mediteranske vile. V butik vstopamo skozi kamnito teraso v barvah terakote, s prekrasnim vrtnim pohištvom in velikim oknom, ki razkriva zadnje Chanelove kreacije.  V duhu sproščene tradicije počitniške hiše se tla v peščenih odtenkih nadaljujejo tudi v notrajnost butika, ob nežni paleti rožnate in kamelje kakor popolni kontrast grafičnim črnim ploščicam. Butik je centriran okrog dolgega kavča, ki svojo inspiracijo črpa iz ikoničnega kavča iz stanovanja Gabrielle Chanel na rue Cambon v Parizu, narejen iz kamna in semiš kameljih blazin, ki hkrati predstavlja tudi razstavni prosto izbranim knjigam, predmetom in sezonskim produktom. Butik ponuja pomlad poletje kolekcijo 2022, ki v duhu 90ih let slavi brezkrbnost in samozavest, kolekcijo Métiers d’art 2021/2022, collection, ki slavi virtuoznost Chanelovih umetniških partnerjev, ekskluzivno CHANEL COCO BEACH in pre-kolekcijo jesen zima 2022/2023.

This slideshow requires JavaScript.

CHANEL SAINT-TROPEZ

Kakor počitniška hiša kamor se radi vračamo vsako leto, tako tudi vila La Mistralée villa ponovno gosti Chanelov sezonski butik v Saint-Tropezu. Estetika modne hiše se  popolno zlije s toplim ambientom nežne mediteranske poletne svetlobe, popolna kombinacija kamnitih tal, rožnato-bež sten z dodatkom črno bele. Elegantno opremljene sobe butika zbujajo privatne sfere Gabrielle Chanel, kot je predverje, z visečim stolom in okrašeno stekelno mizo za razstavo dodatkov ali pa dvojni salon z velikim žametnim banketom, ki ga je navdihnil kavč iz Gabriellinega stanovanja v Parizu. V celoti zastrta z velikimi belimi eteričnimi zavesami, je veranda prepojena z nežno svetlobo, tako svetlo in intimno sta služila kot navdih za zasnovo steklenih vodil za oblačila, prepletenih s srebrno tkanino. Velika miza zellīj vabi k odkrivanju torb sezone, ure in nakit, vključno s kolekcijama COCO CRUSH in N°5 ter najnovejše kreacije ur J12, Première in BOY-Friend, razporejene v elegantne konzole. Vrt – prava oaza miru – se bohoti z velikimi belimi bugenvilijami, črnimi kovinskimi lučmi, ležalniki in pohištvom iz kovanega železa. V bližini bazena, na leseni terasi, salon v belem lanu odmeva estetiko, tako značilno za mediteranske vile. Tu pa lahko stranke preizkusijo čevlje, razstavljene v hiši ob bazenu, urejene v enakem duhu kot vila.

This slideshow requires JavaScript.

CHANEL V MARBELLI

Prostoren butik, ki ga sestavljajo trije saloni, ki se razprostirajo na več kot 160 kvadratnih metrih, se ponaša z novim dizajnom, ki ujame privlačnost sodobne poletne vile, kot se spodobi za rajsko okolje in sproščeno vzdušje hotela. Občutek zračnosti je preplavljen z naravno svetlobo, kot tudi značilna igra kontrastov, ki je očitna v simbolični paleti CHANEL bež, bele in grafično črne barve ter otipljivega tekstila, ki umiri hladne kamnite stene in tla. Raznolikost pohištva po meri, vključno z vabljivimi zofami in izbranimi dekorativnimi elementi, izboljša družabno razpoloženje.

Stranke sprejemajo preko dveh vhodov, enega s ceste in enega s hotelske terase – slednja je opremljena kot poletna terasa z udobnim pohištvom iz trsa in regionalnim rastlinjem. Od tam bodo odkrili prvega od dveh salonov Ready-to-Wear in kolekcije, ki bodo prispele kasneje. Začenši s kolekcijo Ready-to-Wear za pomlad-poletje 2022, ki je poklon brezskrbni in samozavestni privlačnosti devetdesetih let prejšnjega stoletja, in kasneje v sezoni, kolekcijo Métiers d’art 2021/22, ki praznuje privilegirane obrtniški partnerje hiše CHANEL, sledili pa bosta seveda še predkolekcija jesen-zima 2022/23 in zaključena kolekcija Ready-to-Wear jesen-zima 2022/23, posvečena tvidu.

Postavitev v obliki črke L popelje goste mimo namenskega razstavišča za očala, v salon čevljev in dodatkov, opremljen z velikim kavčem iz semiša, ki ga je tudi za ta butik navdihnila ikonična zofa Gabrielle Chanel v njenem pariškem stanovanju na ulici Cambon. Vrhunec med dodatki je najnovejša hišna kreacija, torbica CHANEL 22 – na voljo v veselih poletnih odtenkih. Stranke se nato sprehodijo pod grafično uokvirjenimi oboki, da pridejo v drugi salon Ready-to-Wear, kjer bo poleg kolekcije CHANEL COCO BEACH 2022, ki je na voljo izključno v nekaj butikih CHANEL po vsem svetu, širša izbira Ready-to-Wear.

Letos je nova predana niša za ure in fini nakit postavljena ob strani, kar omogoča bolj intimno okolje, kjer bodo gostje lahko odkrili ikonične in brezčasne ure J12, Première in Boy·Friend ure skupaj z kolekcijo finega nakita COCO CRUSH.Predstavljene bodo tudi dragocene dišave LES EXCLUSIFS ter sveža kolekcija LES EAUX DE CHANEL z novim parfumom PARIS-PARIS, ki ga pooseblja sveža in začinjena vrtnica Damascena.

This slideshow requires JavaScript.

 

page2image22878592

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si