Ste pripravljene preizkusiti ‘skin fasting’?

Opuščanje lepotnih ritualov in nekaterih ustaljenih tretmajev lahko zelo pozitivno vpliva na videz in počutje naše kože. A paziti moramo na nekatere pasti, ki jih lahko prinese!

Medtem ko smo doma že skoraj pozabile na uporabo pudra in ostalih podlag, šmink in rdečil, ter se na drugi strani prepustile razvajanju z maskami in pilingi v domačem spaju, je koža vsekakor že izbrala drugačen proces delovanja. Morda je čas za ‘lepotni post’? Da za nekaj časa opustimo vse lepotne škatlice in stekleničke? Izraz ‘skin fasting’ ni nič drugega kot dati na pavzo vse lepotne izdelke, da bi se koža odpočila od vseh tretmajev, na katere se je navadila. Ste pripravljene reči adijo vsem pilingom, gelom, kremam, maslu, oljem in serumom, kot ste to dejale pudru in šminkam? Koža se bo sama prečistila in resetirala, ampak …

Strokovnjaki opozarjajo

Čeprav je minimalizem vedno v modi, pa se ga v lepotni negi in z make upom navadno ne držimo, zato so naše poličke v kopalnici vedno bogato obložene in vsak mesec negi dodamo še kakšen novi eksperiment, je tako? Če se boste odločile za lepotni post oziroma ‘skin fasting’, se bo koža morda res osvobodila vse teže, pod katero jo je dušilo, a pripravite se na morebitno reakcijo: rdečica, mozolji, suha koža in luščenje. Zgodi se lahko kaj nepredvidljivega na poti do reseta v obliki čiste sijoče kože, opozarjajo strokovnjaki. Predvsem veliko težo pripisujejo čiščenju in zaščiti pred sončnimi žarki. GRAZIA vsekakor zagovarja zmernost, morda pa le preizkusite svojevrstni post, tako da iz vsakdanje nege izločite kakšnega od izdelkov, za katerega ste prepričane, da ga vaša koža ne bo pogrešala! 

Foto: Mondadori, Instagram

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si