Stella McCartney predstavila novo naravno alternativo usnju

Znamka Stella McCartney je od samih začetkov znana po svoji trajnostni naravnanosti in velja za prvo luksuzno znamko, ki nikoli ni uporabljala usnja, perja, krzna ali drugih živalskih kož.  Njena vizija in poslanstvo tako temelji na trajnostni naravnanosti, kar jo je vedno vodilo v inovacije in ena izmed njih so prvi modni kosi narejeni iz veganskega, v laboratoriju ustvarjenega Mylo™️ usnja iz gob. Mylo™️je mehka, trajnostna alternativa usnju, narejena iz micelija, neskončnega obnavljajočega podzemeljskega koreninskega sistema gob, ki izjemno spominja na njegovo živalsko različico. Hkrati ima precej manjši vpliv na okolje, sintetične alternative usnju namreč temeljijo na petroleju, v primerjavi z Mylo™️ ki vpliva na zmanjševanje uporabe fosilnih goriv in količino odvržene plastike.

Mylo™️ so uporabili za dva modna kosa- črn teliran top in delavske hlače, ki niso na voljo v prosti prodaji temveč predstavljajo in poosebljajo potencial tega revolucionarnega materiala ter postavljajo temelje z prihodnost.

“Ti redki, ekskluzivni Mylo™️ kosi poosebljajo našo deljeno predanost in željo po inoviranju modne industrije- nekdo ki vidi rojstvo prekrasnih, luksuznih materialov v nasprotju s smrtjo našega planeta in živali, ki ga naseljujejo!” – Stella McCartney.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si