Stella McCartney: Vsak dan je dan Zemlje

Pionirka trajnostne mode verjame, da je trenutno obdobje naša druga priložnost, da rešimo planet.

 

Stella McCartney je 50. obletnico dneva Zemlje obeležila z digitalno kampanjo v londonskem Cirkusu Piccadilly. Modna predstavitev je na ogled od včeraj in bo do 26. aprila v razmeroma prazni prestolnici poudarjala optimistično sporočilo za ohranitev Zemlje, ki nam v teh razmerah daje drugo priložnost, da bolje poskrbimo za naš skupni dom.

 

Narava si lahko opomore, a ji moramo pomagati

Z manj avtomobilov na cesti, letali in mirovanjem večine industrijskih obratov, se bodo svetovne ravni emisij ogljika lahko najbolj strmo znižale v zadnjih 80-ih letih. V Evropski uniji je že prišlo do 58-odstotnega zmanjšanja dnevnih emisij ogljika, 70 odstotkov manj cestnega prometa je zabeleženega v Veliki Britaniji, v Londonu pa je kar 40-odstotno zmanjšanje dušikovega dioksida. Če pogledamo na zaslone Piccadilly, Stella verjame in upa, da se bomo od tega trenutka naprej naučili pomembne lekcije in jutri zaživeli v mestih z neonesnaženim zrakom.

Stella poziva ves svet

S sprejetjem trajnostnih inovacij moramo skupaj spremeniti in izboljšati svoje vsakodnevne navade, podpirati regenerativno kmetijstvo, obnoviti naše gozdove in preiti na obnovljive vire energije. Stella nas poziva h kreativnosti in ponovni uporabi tistih stvari, ki bi jih morda še včeraj brezglavo zamenjali s povsem novimi. Le združeni lahko postanemo boljši in izpolnimo našo edino dolžnost do matere Zemlje. Ohranimo jo čisto in zdravo, saj je to naš edini dom.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si