Štirinožni robotski pes Xiaomi CyberDog v Ljubljani napovedal novosti, namenjene hišnim ljubljenčkom

Xiaomi je danes v trgovini Xiaomi Store v ljubljanskem Cityparku  predstavil nove izdelke Xiaomi v segmentu AIoT namenjene hišnim ljubljenčkom – Xiaomi Smart Pet Food Feeder in Xiaomi Smart Pet Fountain. Nove izdelke je napovedal privlačen štirinožni robot Xiaomi CyberDog, vrhunec Xiaomijevega inženirskega znanja. 

Avtomatski podajalnik hrane za hišne ljubljenčke: Xiaomi Smart Pet Food Feeder

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-urni avtomatski podajalnik hrane za hišne ljubljenčke, namenjen predvsem mačkam in malim ter srednje velikim psom. Smart Pet Food Feeder uporablja znanstveni pristop k negi vašega ljubljenčka. Samodejni sistem za doziranje hrane je povezan z aplikacijo Xiaomi Home, tako, da lahko nadzorujete čas in količino sproščanja hrane s katere koli oddaljene lokacije, aplikacija pa vas bo tudi opomnila, ko bo v rezervoarju zmanjkalo hrane. Zahvaljujoč tej napravi bodo kratke odsotnosti od doma brezskrbnejše, hranjenje hišnih ljubljenčkov pa bolj praktično in natančno. Nastavite čas in količino hrane v aplikaciji Xiaomi Home in svojemu ljubljenčku postrezite hrano na daljavo, tudi ko ste daleč od doma.

Edinstvena struktura podajalnika s šestimi mrežami, fleksibilno mešalo za hrano iz mehkega silikona ter rezila za točenje in točenje hrane so bili preizkušeni v več kot 10.000 ciklih točenja hrane, da se zagotovi nemoteno točenje hrane skozi širok kanal, ki učinkovito preprečuje zamašitev. Xiaomi Smart Pet Food Feeder ima veliko kapaciteto posode za hrano za dolgotrajno uporabo. Posebej zasnovan za mačke in majhne ter srednje velike pse, lahko shrani pribl. 1,8 kg suhe hrane za hišne živali, kar zadostuje za prehrano odrasle mačke ali manjšega psa od 15 do 20 dni odsotnosti lastnika.

Zdravo vodo za ljubljenčke zagotavlja Xiaomi Smart Pet Fountain

Xiaomi Smart Pet Fountain pa je 24-urni varuh zdrave vode za vaše hišne ljubljenčke, ki simulira gorski izvir z uporabo sistema kroženja vode s kroženjem kisika. Na ta način hišnim ljubljenčkom postreže s kisikom bogato tekočo vodo, ki ustreza njihovi naravi in ​​poveča njihovo zanimanje za pitje vode. Zahvaljujoč učinkovitemu štiristopenjskemu globokemu filtracijskemu sistemu so drobni delci, dlake in ostanki klora ter kalcijevi in ​​magnezijevi ioni, ki povzročajo nastajanje ledvičnih kamnov, učinkovito prestreženi in filtrirani, kar zagotavlja zdravo in okusno vodo, ki jo hišni ljubljenčki radi pijejo. Višina fontane je bila večkrat preizkušena, da prepreči zvok brizganja, ko se hišni ljubljenček približa napravi. Preusmeritev vode je zasnovana za počasen in tih pretok, medtem ko lahko nadzemna črpalka zmanjša resonance. Delovanje naprave je nadzorovano znotraj 30 dB. Tristopenjski izklop zvoka zagotavlja tiho okolje.

Skupaj z aplikacijo Xiaomi Home lahko Xiaomi Smart Pet Fountain na vaš telefon pošlje opomnik, ko morate dodati vodo, očistiti fontano in zamenjati filter. Dotaknite se funkcijskega gumba ali uporabite aplikacijo za preklapljanje med različnimi načini za vsakodnevno uporabo. Naprava ima uporabniku prijazne indikatorske lučke, ki omogočajo enostavno spremljanje v realnem času. Luči zagotavljajo intuitivne in lahko razumljive indikacije, prozorno okence pa omogoča nadzor nivoja vode v realnem času. Ko bo vode zmanjkalo, vas bosta aplikacija Xiaomi Home in rdeč indikator nivoja vode na fontani opomnila, da morate vodo natočiti.

Nakopičene dlake lahko povzročijo zamašitev vodne črpalke. Zato ima filter deljivo zasnovo in vodne lopatice z magnetno levitacijo, ki se zlahka odstranijo za redno čiščenje, kar učinkovito zagotavlja visoko kakovost vode za hišne ljubljenčke. Prostornina 2 l zadosti potrebam odrasle mačke po vodi za 4-7 dni, pri čemer sprosti varno in čisto vodo za vašega ljubljenčka, tako da lahko brezskrbno potujete na krajša potovanja. Pokrov lahko shranjuje tudi vodo, ki sprosti majhno količino pitne vode v primeru izpada električne energije.

Ob prihodu Xiaomijevih izjemnih inovacij je Goran Mudrovčić, regionalni menedžer Xiaomija za Hrvaško in Slovenijo, izpostavil pomembnost tehnologije: »Zavedamo se, kako zelo nam tehnologija olajša življenje, in zahvaljujoč nenehnim inovacijam in napredku danes ponosno predstavljamo izdelke, ki bodo olajšali in izboljšali življenja naših ljubljenčkov. Tekoča voda in hrana sta nujno potrebni za hišne ljubljenčke. Kronično uživanje premajhnih količin vode ali hrane ter njihova slaba kakovost ima lahko resne negativne posledice za zdravje vaših ljubljenčkov. Xiaomi Smart Pet Food Feeder in Smart Pet Fountain bosta zagotovo zelo dobro sprejeta, tako med lastniki hišnih ljubljenčkov kot med njihovimi ljubljenčki.« Ob tem pa je Goran Mudrovčić tudi izpostavil, da je današnja predstavitev izdelkov, katere zvezda je bil štirinožni robot CyberDog, nakazala novo tehnološko smer, v kateri je svetovna tehnološka industrija že močno napredovala. »V tej tehnologiji je Xiaomi eden od pionirjev in na to smo izjemno ponosni.«

»To, kar se nam je še nedolgo nazaj zdelo kot znanstvena fantastika, danes postaja realnost in vstopa v naša vsakdanja življenja. Tako je tudi Xiaomijev Cyberdog le začetek zgodbe o robotih, ki jih navdihujejo štirinožna živa bitja, novi proizvodni segmenti in niše pa prihajajo vsak dan. Xiaomi kaže svojo tehnološko moč in inovativnost, mi pa se trudimo, da skrbno spremljamo inovativne proizvode in korake, ki jih ta tehnološki gigant predstavlja svetu. Ponosni smo, da danes lahko skupaj s podjetjem Xiaomi javnosti predstavimo tehnologijo prihodnosti,« je povedal Gregor Drozg, direktor podjetja Colby, ki je maloprodajni partner Xiaomija za Slovenijo.

Zmogljiv, natančen, agilen: Xiaomi CyberDog 

CyberDog je kalibriran s servo motorji podjetja Xiaomi, kar pomeni veliko hitrost, okretnost in širok razpon gibanja. Z največjim izhodnim navorom in hitrostjo vrtenja do 32 N·m/220 vrt./min lahko CyberDog izvede vrsto hitrih gibov do 3,2 m/s in zapletena dejanja, kot je salto nazaj.

CyberDogove možgane poganjajo platforma NVIDIA Jetson Xavier NX, superračunalnik AI za vgrajene in robne sisteme, ki vključuje 384 jeder CUDA, 48 jeder tenzorjev, 6 CPU Carmel ARM in 2 mehanizma za pospeševanje intenzivnega učenja. CyberDog brez težav obdeluje ogromno podatkov, zajetih iz njegovega sistema tipal.

Za popolno posnemanje bioloških organizmov je CyberDog opremljen z 11 zelo natančnimi tipali, ki zagotavljajo takojšnjo povratno informacijo za usmerjanje njegovega gibanja. To vključuje tipala za dotik, kamere, ultrazvočna tipala, module GPS in drugo, kar CyberDogu nudi zmožnost zaznavanja, analiziranja in sporazumevanja z okoljem.

Vas zanima, kaj še ponuja Xiaomijev CyberDog?

Zahvaljujoč Xiaomijevi tehnologiji upodabljanja ima CyberDog izboljšano sposobnost zaznavanja okolice. Na voljo je z nizom tipal oziroma kamer, vključno z interaktivnimi kamerami z umetno inteligenco, binokularnimi ultra širokokotnimi kamerami ribjega očesa in globinskim modulom Intel RealSense D450, in ga je mogoče učiti z algoritmom računalniškega vida.

Na podlagi tega sistema tipal vida so zgrajeni avtonomno sledenje predmetom, SLAM ter izogibanje oviram v centimetrskem merilu. To pomeni, da lahko CyberDog analizira svojo okolico v realnem času, ustvarja navigacijske zemljevide, načrtuje svoj cilj in se izogiba oviram. Skupaj s človeško držo in prepoznavanjem obraza je CyberDog sposoben slediti svojemu lastniku in švigati okoli ovir.

Da bi se obnašali do njega kot do hišnega ljubljenčka, lahko ljudje uporabljajo glasovne pomočnike za ukazovanje in nadzor CyberDoga, npr. z nastavitvijo besede za bujenje, ali pa preprosto uporabijo aplikacijo za pametni telefon. CyberDog lahko izvaja različne naloge in načini, na katere je mogoče komunicirati z njim, ponujajo številne možnosti.

Razširljiva odprtokodna platforma za razvijanje novih funkcionalnosti

Sam CyberDog je zgrajen na odprtokodnih algoritmih, pri čemer Xiaomi rekonstruira in optimizira lastno razvite osnovne module. Danes Xiaomi izdaja 1000 enot CyberDoga oboževalcem Xiaomija, inženirjem in robotskim navdušencem. Vzpostavlja se tudi skupnost »Xiaomi Open Source Community«, ki bo delila napredek in rezultate z razvijalci po vsem svetu in vzpostavila laboratorij za robotiko, ki bo inženirjem zagotovil platformo za nadaljnje inovacije.

Cene in dostopnost

Xiaomi Smart Pet Food Feeder in Xiaomi Smart Pet Fountain sta že dostopna v Xiaomijevih trgovinah. Xiaomi Smart Pet Food Feeder vas čaka tudi na spletu, njegova cena je 117 €, medtem ko boste za napravo Xiaomi Smart Pet Fountain, ki jo prav tako lahko kupite preko spleta ali v fizičnih trgovinah, odšteli 65 €.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si