Štirje triki za boj proti jesenski utrujenosti


Zaradi vedno krajših dni in turobnega vremena se v teh dneh marsikdo bori z utrujenostjo, poleg tega pa je za nami sproščeno poletje, ko je tudi na delovnem mestu bolj umirjeno. Izčrpanost v jesenskih dneh torej ni redkost, nanjo vpliva tudi sprememba vremena. Preberite, kako lahko uspešno premagate jesensko utrujenost z nekaj preprostimi triki.

Gibanje na svežem zraku
Kljub temu, da vas ob nižjih temperaturah mogoče zmrazi že ob sami misli na gibanje zunaj, je to zelo zdravo. Kratek sprehod ali tek pred službo vam bo zelo dobro del, tekom vikenda pa lahko zunaj preživite več časa. Odpravite se v gozd in naberite kostanj, nato pa organizirajte kostanjev piknik. Pojdite na kakšen izlet, lahko tudi s kolesom.

Zdrava prehrana
Na vrtu ali pri branjevkah na tržnici lahko še vedno najdete svežo domačo zelenjavo, polno vitaminov in mineralov. Uživajte v sadovih poletja, dokler je še na voljo. Če imate doma viška hrane, si pripravite ozimnico – skuhajte zdrave domače marmelade in paradižnikove omake, vložite kumare in papriko ter drugo zelenjavo. Vaši obroki naj vsebujejo zdrave sestavine, jejte pa več manjših obrokov.

Dovolj tekočine
Hladnejši dnevi kar kličejo po toplem čaju – privoščite si nesladkanega, če je mogoče naj bo iz svežih ali sušenih domačih zelišč. Dan začnite s kozarcem vode. Izberite mineralno vodo Magnesia, ki bo na vaše telo blagodejno vplivala. Magnesia vsebuje več magnezija in manj natrija od povprečja kategorije mineralnih vod. Magnezij je pomemben in pogosto spregledan mineral, ki ga telo ne proizvaja samo, med drugim pa prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, zato je odličen v boju proti jesenski utrujenosti.

Dovolj spanja
Pri utrujenosti in izčrpanosti je seveda potrebna zadostna količina spanca. V posteljo se zvečer odpravite pravočasno, da boste pridobili kakšno uro spanja, ki vam bo zagotovo koristila. Če spreminjate rutino, bo vaše telo potrebovalo nekaj časa, da se privadi, zato vztrajajte, dokler se vam bioritem ne uredi.

Save

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si