Stjepan Hauser s samostojno glasbeno poslastico

Stjepan (levo) bo s svojimi mednarodnimi prijatelji konec avgusta v svoji rojstni Puli poskrbel za edinstveno glasbeno doživetje.


Violončelski virtuoz Stjepan Hauser, član dua 2Cellos, ki ga spremljamo v Mercatorjevi kampanji Dobro sem, je pred kratkim slavil svoj 32. rojstni dan.

Kot kaže, je tudi zanj 2018 leto sprememb in novosti, saj se je odločil, da konec avgusta v puljski Areni pripravi svoj prvi samostojni koncert z naslovom Hauser & Friends. Na odru s mu bodo poleg zagrebških filharmonikov pridružile tudi tri velike dame iz sveta klasične glasbe – ameriška violinistka Caroline Campbell, latvijska harmonikašica Ksenija Sidorova in uzbekistanska pianistka Lola Astanova ter Petrit Ceku, kitarist kosovsko-albanskega rodu. Mednarodna druščina bo obiskovalce razvajala s preigravanjem znamenitih del klasične glasbe in nedvomno poskrbela za nepozabno glasbeno poslastico, vsi sodelujoči pa že nestrpno pričakujejo nastop in se veselijo, da bodo lahko nastopili pred Hauserjevo domačo publiko.

 

Foto: Sašo Radej

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si