STYLO powered by MBFWLJ – nagrada za mlade oblikovalce


Center mladih Koper, prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih, ki je pred dvema letoma začel delovati tudi na področju razvijanja visoke mode v občini z izvedbo natečaja za mlade oblikovalce, s podporo Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ponovno razpisuje nagradni natečaj.

Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modnem dogodku. Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, kot celoto z vso prispelo dokumentacijo (mood board, tekstovna predstavitev kolekcije, skice in fotografije kolekcije ter natančna predstavitev realiziranih modelov). Najboljše kolekcije bodo dobile možnost predstavitve na modnem dogodku 21. septembra 2018 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado.

Letošnja tema natečaja “Etno v novi preobleki” predstavlja izhodišče za razmišljanje in ustvarjanje kolekcije, ki bo odražala kulturo, v kateri ste odraščali, v novi, sodobni preobleki.

Avtorje vabijo, da razmišljajo o smernicah in temi v sodobni modi. Skozi avtorske kolekcije oblačil želijo začutiti kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost.

Več o natečaju in prijavi preberite TUKAJ  in na njihovi facebook strani .

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si