Supermodel Elsa Hosk razkrila prehranjevanje “po švedsko”

“Švedska dieta” je še en izmed priljubljenih načinov prehranjevanja, s katerim nas je seznanila manekenka švedskih korenin, Elsa Hosk.

 

Švedska dieta se v prvi vrsti osredotoča na veliko sveže in zdravo pripravljene zelenjave, medtem ko so ogljikovi hidrati skriti v ozadju. V skladu z omenjenim načinom prehranjevanja so obroki v največji meri sestavljeni iz zelenjave, ki raste nad zemljo, torej špinača, kumare, avokado, paradižnik, paprika…, poudarek je tudi na uživanju vseh vrst rib in mesa, jedi se obogatijo z arašidi in raznimi semeni, na vrhu seznama pa se najdejo tudi jajca in mlečni izdelki z manj maščobe. Elsa dodaja, da je pitje kave zamenjala z nesladkanim zelenim čajem, za žejo pa si najraje privošči naravno limonado ali vodo z rezinami sveže kumare.

 

Popestritev jedilnika

Elsa svoj običajni jedilnik občasno popestri s krompirjem, korenjem ali peso. Njena sladica je najpogosteje temna čokolada z vsaj 70% kakava, med obroki pa se razvaja s sezonskim sadjem, a najraje poseže po sadju z veliko vode in manj sladkorja. Kivi, grenivke, borovnice, jagode in lubenice vam nikakor ne uidejo!

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si