Supermodel razkriva, kako ohranja svojo vitko linijo

Karlie Kloss je ena izmed najbolj uspešnejših novodobnih manekenk. Slovi po prekrasnem vretenastem 182 cm visokem telesu, neskončno dolgih nogah in izklesanih trebušnih mišicah. V 10-letih manekenske kariere je krasile praktični naslovnice vseh modnih revij, ki kaj veljajo, in sodelovala z največjimi imeni modne industrije. Čeprav se uvršča med najbolje plačane manekenke, Karlie stavi na znanje, zato je po dobrem letu sodelovanja z znamko Victoria’s Secret odložila angelska krila in se raje posvetila študiju in drugim poslovnim projektom. Morda bi si mislili, da 24-letna Američanka, ki za svojo najboljšo prijateljico imenuje Taylor Swift, živi svoje sanje, a se tudi ta popolna mlada dama sooča s padci samozavesti: “Od svojega 14. leta se ukvarjam z manekenstvom. V tem času se je moje telo spreminjalo in skozi te spremembe bi morala iti čimbolj naravno. Nisem bila zadovoljna s svojo višino, rameni, širokimi boki. Seveda z leti spoznaš, da je bolje imeti rad sebe in da ima vsak nekaj, v kar ni prepričan. Pomembno je, da se sprejmemo, saj je ravno to izvor moči. Verjemite mi, tudi oseba, za katero mislite, da je popolna in ima vse, ima v sebi številne slabosti in nesigurnosti.”

Seveda se Karlie proti slabim trenutkom bori z zdravim načinom življenja in redno telesno aktivnostjo. V kolikor ste na začetku svoje vadbene rutine, Karlie svetuje, da začnete z manjšimi koraki. Namesto teka raje najprej izberite hitro hojo in tako telo pripravite na gibanje. To je edini način, da boste prišli do trebušnjakov, kot jih ima simpatična manekenka: “Trebušnjaki so zahtevni. Menim, da ima pomemben del pri doseganju rezultatov prehrana. Za trebušnjake pa je potrebno izvajati še krožni trening. Trudim se, da treniram vsak dan, vsaj 20 minut, če zaradi obveznosti ne utegnem več. Burpee-ji so res zahtevni in efektivni, a izvajate jih lahko kjerkoli, tudi v hotelski sobi ali kakšnem drugem majhnem prostoru.”

Karlie se zaveda, da ji je lažje zablesteti, saj ima ob sebi strokovnjake na področju vadbe, prehrane, poziranja, oblačenja in ličenja, zaradi česar je zelo hvaležna. “Imela sem srečo in se o ličenju in tem, kako naj se obnašam na modni pisti, učila od Pat McGrath, Val Garland in Charlotte Tilbury. Obstajajo trenutki tekom modnih revij, ko se mora manekenka transformirati, in jaz jih obožujem. Pat McGrath me je naučila, kako sem lahko na modni pisti angel in kako dober model,” je povedala manekenka, ki za nego telesa najraje uporablja izdelke, ki temeljijo na kokosovem olju, vsakodnevno pa uporablja kar L’Orealovo BB kremo.

Foto: Getty, Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si