Ta poseben kos nakita je delo mladega oblikovalca!

Inovativna zasnova sreberne kolekcije Cube.

Oblikovalski natečaj Zlatarne Celje Veter sanj spodbuja in razvija oblikovalske talente v Sloveniji. Med 35 prijavljenimi deli je strokovna žirija nagradila edinstveno zasnovo srebrne kolekcije Cube. Z inovativno uporabo geometrijskih oblik kocke in kroga je mladi oblikovalec Aleš Hočevar, študent Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, v zlatem rezu združil surovost in mehkobo valovanja vetra.

Za sodelovanje se je odločil, ker, kot pravi, “tovrstni natečaj prinaša odlično priložnost za nova znanja in preizkus lastnih zmožnosti v oblikovanju nakita za širšo publiko.” S praktično izkušnjo je pridobil občutek za omejitve in merila, ki jih opredeljuje proizvodni proces ter posledično potrebno prilagoditev dizajna. Ob stvarni upodobitvi njegove ideje je navdušeno poudaril: “Kot oblikovalec in zlatar sem tega vajen, saj večino svojih idej iz papirja prenesem tudi v fizično obliko. Je pa nekaj posebnega, ko tvojo zamisel uresniči tako veliko in priznano podjetje, kot je Zlatarna Celje.” Tudi v prihodnje bo sledil svojemu unikatnemu stilu, tokratno sodelovanje pa mu bo izvrstna popotnica za nadaljnji razvoj kariere.

Cube, zmagovalna kolekcija prvega oblikovalskega natečaja Zlatarne Celje »Veter sanj«, nastala po zamisli mladega Aleša Hočevarja, bo od sedaj naprej navduševala tudi v svoji fizični lepoti.

Cube, zmagovalna kolekcija prvega oblikovalskega natečaja Zlatarne Celje »Veter sanj«, nastala po zamisli mladega Aleša Hočevarja, bo od sedaj naprej navduševala tudi v svoji fizični lepoti.

Zlatarna Celje je inovativne kose nakita vključila med kolekcije Lencia pomlad/poletje 2016, natečaj za mlade oblikovalce »Veter sanj« pa bodo ponovili vsaki dve leti, saj želijo nadobudne oblikovalce spodbuditi k prehodu na profesionalno raven oblikovanja nakita.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si