Ta zeleni smuti bo končno rešil težave z vašo prebavo!

banana_mango_avocado_green_smoothie_6_edit

Skoraj vsak se z leti sreča z istimi težavami: kljub enakemu prehranjevanju se teža veča. Že najmanjše pregrehe pustijo vidne posledice. Kaj se dogaja z vašim telesom, se sprašujete? V telesu se neprestano dogajajo številne spremembe. Pomembno je, da vse spremembe najprej sprejmete in na njih reagirate razumno. Razumeti je potrebno, da se telo na račun upadanja mišične mase z leti »upočasni«. Ker pa so mišice največji porabnik energije v telesu, se za vsak odstotek manjše mišične mase zmanjša tudi dnevna poraba energije in izgorevanje maščob. Telo postane bolj dovzetno za nabiranje nepotrebnih kilogramov. Velik krivec pa je tudi presnova, ki ni več tako ekonomična.

Kaj storiti, da bi spravili presnovo v ravnovesje in brzdali maščobne celice?

Potreben je celovit pristop – od redne telesne aktivnosti do pravilnega prehranjevanja. Izogibajte se sladilom, uživanju alkohola in kajenju, naredite križ pred različnimi dietami, zadnji obrok v dnevu naj bo lahek, za tvorbo ščitničnih hormonov ne pozabite na jod, omejite vnos kofeina in uživajte dovolj vitamina C. Koristno pa se je tudi prečistiti in oskrbeti s hrano, ki bo »oživela« vašo prebavo. V veliko pomoč bosta algi spirulina in chlorella iz Dermasala.

Spirulina je ena najbolj znanih alg, ki pomaga pri uravnavanju prebave, čiščenje jeter in krepitvi imunskega sistema, je bogat vir beljakovin,železa in antioksidantov ter ima veliko vitaminov  skupine B, skupine E in vitamin A

Chlorella je eden od najbolj poznanih in učinkovitih sredstev za razstrupljanje telesa, iz telesa pomaga odstranjevati nezdrave in strupene kovine, vsebuje kar 18 aminokislin in preko 20 različnih vitaminov in mineralov, ima visoko vsebnost beljakovin, vsebuje tudiželezo, ki ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost ter podpira delovanje imunskega sistema.

Kako umestiti ti zeleni algi v vsakdanjo prehrano? 

Najlažje bo šlo s pomočjo smutijev, zato vam danes ponujamo tri recepte za zelene smutije, ob uživanju katerih vam bo vaše telo hvaležno!

SMUTI “Zeleni čistilec telesa”

Sestavine: limona, jabolko, pest kopriv, pest špinače, žlička zelenih alg (chlorella ali spirulina), chia semena, za boljši okus lahko dodamo sok pomaranče

Vse sestavine zmiksamo in takoj spijemo.

chlorella-dermasal

SMUTI “Naravni sok z zelenimi algami in brokolijem”

Sestavine: ena manjša kumarica, manjši brokoli, pest špinače, sok pol limone, kolobar ingverja, eno zeleno jabolko, ena žlička zelene alge (spirulina in/ali chlorella)

Zelenjavo operemo in brokoli narežemo na koščke. Vso zelenjavo in jabolko iztisnemo v sokovniku, limono pa ožamemo. Sok limone dodamo v zelenjavni sok, dodamo še žličko zelene alge ter vse skupaj dobro premešamo.

spirulina-dermasal

SMUTI “All in one smuti s superhrano”

Sestavine: eno jabolko, pol banane, pol dcl vode, pest špinače, žlička mace, žlička chia semen, velika žlica goji jagod

Vse sestavine zmiksamo in takoj spijemo.

Foto: Dermasal, Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si