Tako Japonke vključijo riž tudi v lepotno rutino

Stara japonska skrivnost za lepo in gladko kožo, ki se je poslužuje tudi marsikatera zvezdnica in lepotna gurujka.

Riž, ki je bogat z vitamini in antioksidanti, lahko stimulira delovanje celic, upočasnjuje njihovo staranje, izboljšuje prekrvavitev in nahrani kožo s potrebnimi sestavinami. Slednje naredijo kožo bolj zdravo, sijočo, mehko in hkrati pomladijo njen izgled. Poleg tega, pa Japonke poznajo tudi njene hladilne in pomirjevalne učinke, zato jo že stoletja uporabljajo za nego obraza, telesa in lasišča.

 

Foto: @Tokyobeautybook

 

Vodo, ki ostane po kuhanju riža, odslej ne boste več zavrgle

GRAZIA vam prinaša preprost recept za učinkovito riževo domačo masko, ki vam bo odprla nova lepotna obzorja. Ste pripravljene na popolnoma nov občutek mehke kože?

Za riževo masko vsujte 2 do 3 jušne žlice riža v mrzlo vodo in kuhajte dokler se riž dobro ne zmehča. Riž nato odcedite, vodo pa shranite v hladilnik. Riž izperite in dodajte jušno žlico segretega mleka. Nastalo mešanico dobro zmešajte in dodajte žlico medu ter tako pripravljeno masko nanesite na obraz v obilnem sloju.

Rižev pripravek pustite delovati vsaj pol ure in nato izperite obraz z vodo v kateri ste prej kuhali riž. To vodo lahko uporabljate tudi kot sredstvo za čiščenje obraza.

Dobro je vedeti: Riževo vodo lahko hranite v hladilniku do pet dni.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si