Tako se bomo dokončno znebile podočnjakov in zabuhlih oči!

Ste utrujene vedno izgledati utrujeno in vsakdanjega soočanja z zabuhlimi očmi? Podočnjaki in zabuhlost sta resnična nočna mora marsikatere izmed nas, zato je Grazia za vas poiskala 10 nasvetov različnih strokovnjakov, s katerimi so bomo dokočno znebile (ali pa vsaj očitno zmanjšale) temnih kolobarjev pod očmi!

1. Preveri potencialne skrite zdravstvene težave   

Podočnjaki so v resnici lahko posledica različnih zdravstvenih težav, kot je recimo delovanje ščitnice ali sinusov, čeprav to ni zdravstvena težava, pa na zabuhlost oči izjemno vpliva tudi tvoj menstrualni cikel.

2. Izboljšaj svoje prehranjevalne navade

Izjemno slana hrana povroča zadrževanje vode tudi okrog oči, zato se izogibaj soli, hkrati pa ne pozabi na dodatke kolagena ter hrano bogato z vitaminom A in C, ki bo poskrbela za izločanje vode iz telesa.

3. Izogibaj se alkoholu

Tudi alkohol vpliva na zadrževanje vode, kar vsekakor jemlji v ozir v borbi proti zatečenemu videzu!

4. Dovolj počitka

Da je dovolj počitka ena ključnih stvari za naše zdravje je seveda že splošno znano, spanje namreč zmanjšuje nivo stresa in s tem nivo kortizola v telesu. Spanje posrbi za regeneracijo našega telesa in posledično vpliva tudi na podočnjake.

5. Upravljanje s stresom

In ko je govora o kortizolu (ki torej vpliva na podočnjake in poveča zatekanje okrog oči) je seveda potrebno izpostaviti pomen upravljanje s stresom, ne pozabite torej na sproščanje, pa naj bo to s meditacijo, dobro knjigo ali športnimi aktivnostmi!

6. Ostani hidrirana

Čeprav za zatekle oči krivimo zastavljanje vode v telesu, je dehidracija prav tako izjemno problematična in lahko še dodatno poslabša njihov izgled, še posebej v kombinaciji s soljo, alkoholom in slabim spanjem.

7. Previdno na soncu

O tem kako pomembna je UV zaščita obraza verjetno ne rabimo izgubljati besed, pri nanosu pa ljudje pogosto pozabljajo na predel okrog oči, kar pa lahko vpliva na hitrejše staranje kože in s tem tudi ohlapen, zatekel videz.

8. Uporabljaj prave produkte in lepotne pripomočke

Pri iskanju pravih produktov bodi pozorna na sestavine kot so tetrapeptide-5 in heparin sulfat, ki sta znana po zmanjševanju zatekanja in vsebujeta elemente, ki poskrbijo za hidracijo kože. V boju proti podočnjakom in zateklim očem bodo odlično delovali retinol, ki stimulira kolagen ter ekstrakti kofeina, kavnih zrn, ekstrakti čajev in kakava, arnika in vitamin K. Hkrati bodo pri zatekanju pomagali tudi pripomočki kot je valjček, ki bo spodbudil limfno dranažo in ki ga je najboljše hkraniti v hladilniku.

9. Pravilno odstranjen makeup

Včasih se makeup zatakne v kotičkih naših oči, kar lahko povzroča zatekanje in otečen videz, zato je popolno odstranjevanje vsak večer neizogibno!

10. Pomoč z domačimi pripravki

Pomoč v boju proti zateklim očem lahko poiščemo tudi v domači kuhinji, kot so hladne kumere, ohlajene čajne vrečke ali pa preprosto kocke ledu, ki bodo odlično pripomogle k bolj spočitemu videzu!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si