Tako svojo garderobo načrtujejo modne urednice

7 nasvetov svetovno uspešnih modnih urednic

Pametno načrtovanje garderobe vas nauči, kako imamo lahko z manj oblačili bistveno več zanimivih in raznolikih videzov.   


Vsaj enkrat poizkusite nov trend in se mu prepustite

Včasih je treba iti ven iz svoje cone udobja in poizkusiti nekaj novega. Kot na primer z velikimi statement uhani, širokimi hlačami, torbicami močnih barv … Ampak previdno – ko preizkušate nove trende, izberite raje takšne znamke, ki ne bodo zadale prevelike luknje vaši denarnici.


Investirajte v večne kose

Kot protiutež zgornji točki, pa še prvo pravilo pri oblikovanju osebnega stila, ki temelji na večnih kosih – bela srajca, črn suknjič, hlače, dobre kavbojke, mala črna obleka … To so kosi, za katere svetujejo, da zapravite malce več denarja. Črn suknjič ali pa kakovostni klasični čevlji Ara namreč nikoli ne gredo iz mode. Na prvem mestu so večni in temeljni kosi, na drugem pa trenutni modni trendi.


Barve v vsaki sezoni

Kljub temu, da včasih pride dan, ko bi bili najraje oblečeni od glave do pet v črno ali sivo barvo, se potrudite z drugimi odtenki barv. Popestrile bodo vašo podobo in tudi dobro delovale na vaše splošno počutje.


Čistka in njena nujnost

Ta je dokaj klasična, a za nekatere še vedno zelo težka – znebite se vseh kosov, ki jih niste nosili leto dni. Če imate kakšne pomisleke, da bodo včasih še prišli prav, jih najprej pomerite in poizkusite kombinirati z ostalimi oblačili. Če boste brez uspeha, je res že čas, da se od njih poslovite. Sortirajte oblačila po sklopih, hlače skupaj, krila, majice posebej, srajce in tako dalje. Tako boste imeli boljši pregled nad svojo garderobo in boste stajlinge lažje sestavljati.


Skrbite za svoja oblačila

Če želite, da bo tisti par čevljev ali hlač še nekaj časa z vami, morate zanj lepo skrbeti. To pomeni, da oblačilo perete po navodilih, ga kdaj nesete v čistilnico, k šivilji ali čevljarju.

Kompulzivni nakupi naj bodo preteklost

Sedaj, ko imate garderobno omaro pospravljeno in recimo pod kontrolo, je ne zasvinjajte z novimi kosi, ki se svetijo in se vam ponujajo v izložbah. Premislite dvakrat, ko kupujete nove stvari, saj je ob impulzivnih nakupih lahko kaj hitro zgodi, da bo ta nov in bleščeč kos sameval v omari.


Drobni, a nič manj pomembni dodatki

Vlagajte v dobre torbice, sončna očala in nakit. Ti bodo popestrili vaš stajling, vaša še tako osnovna oblačila bodo zasijala v drugačni luči.

 

Fotografije: Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si