Tara Zupančič še vedno zaupa nevidnim silam


Na zaslonih jo gledamo v lepih in ekstravagantnih oblekah, v resnici pa, kot pravi sama, je Indijanka z umetniško dušo, ki ljubi naravo in njene zvoke. Tam najde navdih za svojo kreativno plat, čeprav jo močno privlači tudi utripanje mestnih ulic.

Kakšno poletje je za tabo, si si odpočila?
Poletje se mi kot vsako leto zdi prekratko, klasika. Bilo je kar pestro, saj sem veliko ustvarjala izdelke, kreirala ideje za prihajajoče mesece, za en mesec zamenjala gorski in mestni zrak za morski, pelješki zrak, vmes praznovala svojih 30 let, se udeležila poroke prijateljice na Korčuli in vmes celo malo počivala. (Smeh.)

Poznana si tudi kot umetniška duša, ki ustvarja pod imenom Varishana, nam zaupaš več o tej zgodbi?
Moja Varishana se je zgodila že zelo zgodaj, v obliki risarij, ki sem jih kot osnovnošolka podarjala svojim prijateljem. Takrat moja kreativa še ni imela imena, bila je samo nekakšen odraz notranjega sveta. Dolgo časa so bile risbe na papirju, nato so se preslikale na skodelice, šele po petih letih dela v oblikovalskem studiu pa sem se priučila vsega ostalega, tako da sem lahko sličicam vdihnila tudi digitalno življenje. Zdaj se s prepletom energij in priložnosti razvija v lepo smer. Varishana pa je sicer moje vilinsko ime.

Ali to pomeni, da se ti obeta nova kariera, če se boš naveličala televizije?
Televizije se bom težko naveličala. Ko si enkrat del nje, je želiš še več. Sem si pa vedno želela obeh stvari, nastopanja in ustvarjanja. Zame sta to dva pola, ki me ohranjata v ravnovesju. Eden je odprt, glasen in ekscentričen, drug pa je zasanjan, objet vase in tih.

Intervju: Katarina M. Bajt
Foto: instagram (@varishana)

Celoten intervju s Taro Zupančič preberite v novi številki GRAZIE.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si