Telekom Slovenije in Samsung sta Slovenskemu združenju Europa Donna predala donacijo v višini 10.000 evrov

Telekom Slovenije in Samsung sta tudi v letošnjem rožnatem oktobru s prodajo posebne serije mobitela Samsung Galaxy A30s Pink Ribbon podprla mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Ob zaključku akcije sta Tanji Španić, predsednici Združenja Europa Donna Slovenija, predala donacijo v višini 10.000 evrov.

 

Na fotografiji so (od leve proti desni): Jernej Stanonik, direktor podjetja Janus Trade, Tomaž Semić, direktor marketinga v podjetju Samsung, Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, in Samo Ošina, direktor Množičnega trga v Telekomu Slovenije.

 

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Po podatkih Združenja Europa Donna v Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in do 15 moških, skoraj 400 žensk in do 10 moških pa umre. Združenje vsak oktober pripravlja različne aktivnosti, s katerimi osvešča o raku dojk ter opozarja na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni. Telekom Slovenije in Samsung Združenje Europa Donna pri tem podpirata že več kot 10 let.

Telekom Slovenije in Samsung z aktivnostmi nadaljujeta tudi v novembru, ki je namenjen osveščanju o zdravju in boleznih, ki prizadenejo moške. Od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy S10+ in Samsung Galaxy A70 bosta del sredstev namenila Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan, ki zbira sredstva za nakup simulatorja transuretralnih operacij na sečnem mehurju in prostati.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si