Tereza Poljanič z novo linijo zdrave prehrane Tereza’s Choice


Tereza Poljanič, strokovnjakinja za presno-vegansko prehrano in obraz priljubljene kuharske oddaje Zdravo, Tereza!, te dni predstavlja novo linijo kakovostnih, ekoloških in lokalnih prehrambenih izdelkov Tereza’s Choice, s katero želi zdravo prehrano pripeljati v vsako slovensko kuhinjo. Izdelke boste od 30. junija našli na policah večjih slovenskih trgovcev.

Linijo Tereza’s Choice trenutno sestavljajo štiri vrste humusa, trije okusi veganske majoneze, šest okusov tofuja, tri vrste veganskih burgerjev, štirje okusi sončničnih namazov ter več vrst arašidovih in mandljevih namazov. Na vprašanje ali Tereza’s Choice uporablja v svoji kuhinji, Tereza v šali odgovarja, da lahko dvomljivci kadarkoli preverijo njeno domačo “špajzo”, kjer bodo v splošnem neredu našli čisto vsakega izmed omenjenih izdelkov. Linija bo čez nekaj mesecev bogatejša še za tri nove izdelke. Tereza o podrobnostih zaenkrat še molči, zagotavlja pa, da bo vse informacije pravočasno razkrila na svojih družbenih omrežjih in na spletni strani www.teresamisu.com, kjer si lahko preberete več o posameznih izdelkih in preverite vrsto edinstvenih receptov, ki jih je ustvarila posebej za linijo Tereza’s Choice.

GRAZIA pa tokrat predstavlja Terezin recept za energetske ploščice.

Energetske ploščice

Sestavine
• 1 skodelica/175 g datljev ali fig
• 1/4 skodelice/60 ml javorjevega sirupa
• 1/4 skodelice/60 ml Tereza’s Choice mandljevega masla
• 3 JŽ chia semen
• 100 g temne čokolade, narezane
• 1 1/2 skodelice/135 g ovsenih kosmičev

Postopek
Datlje ali fige postavite v multipraktik in miksajte, dokler ne dobite paste. Prenesite v veliko posodo in dodajte ovsene kosmiče, chia semena in sesekljano čokolado. Premešajte z leseno žlico z datljevo pasto. V kozici stopite mandljevo maslo in javorjev sirup na majhnem ognju. Premešajte in prelijte k suhim sestavinam. S plastično folijo obložite mali pekač in pritisnite maso. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut. Po želji prelijte s stopljeno čokolado.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si