Tereza, Timotej in Clemens na Ljubljanski tržnici zakuhali top otvoritev

FerFud tovornjaček se ponovno odpravlja na kulinarično-dobrodelno misijo po Sloveniji, sezono pa so otvorili na Ljubljanski tržnici, kjer so Tereza Poljanič, Timotej Lampe Ignjić in Klemen Mramor Clemens postregli s hot dogi, kot jih še nismo videli.

 

Na Pogačarjevem trgu so otvorili novo sezono projekta FerFud.

 

Fini grižljaji po fer ceni so spet na sceni. Letošnji FerFud bo obeležil Top Dog oz. hot dog, ki ga bodo skreirale znane Slovenke in Slovenci iz sveta glasbe, zabave, športa in kulinarike.

 

Svoje kulinarične kreacije, ki jih bo modri tovornjaček na različnih krajih po Sloveniji ponujal med prvimi, so danes na Ljubljanski tržnici predstavili Tereza Poljanič, strokovnjakinja za zdravo prehrano, skateboarder Timotej Lampe Ignjić in pevec Klemen Mramor Clemens. Obiskovalce je med premiernim okušanjem Top Dogov zabaval stand-up komik Tin Vodopivec.

 

 

FerFud privablja top folk za top namen

 

Projekt FerFud združuje ulično kulinariko, sestavljeno iz vrhunskih sestavin po fer ceni in dober namen, saj se lahko z nakupom najljubšega Top Doga prispeva tudi za otroke v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.

 

Izbrane fine grižljaje je mogoče poravnati na dva načina: po fer ceni ali s fer objavo na družbenih omrežjih. Slednja predstavlja preprost način plačila s QR kodo, ki jo prejmete z objavo določene FerFud vsebine na svojem Facebook ali Twitter profilu. Fer ceni ali fer objavi se lahko doda še fer prispevek po svojih zmožnostih, ki je avtomatsko namenjen programu Botrstvo. V prejšnjih sezonah so obiskovalci dogodkov tako zbrali že 48.500 evrov.

 

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katere poteka program Botrstvo, je povedala: »Zelo smo hvaležni, da smo že peto leto del tako pozitivnega projekta, kot je FerFud. Projekt ni zgolj druženje ob hrani, temveč podaja tudi sporočilo odgovornosti in solidarnosti. Zato smo veseli, da znova pomaga otrokom in mladim na poti v lepše življenje.«

 

 

Kako so svoj Top Dog skreirali Tereza, Timotej in Clemens?

 

»Svoj Top Dog sem si zamislil tako, da sem piščančjo hrenovko prerezal na pol, jo napolnil z brie sirom, zavil s slanino, vse skupaj pa sem presenetil še z omak’co avokada in majoneze. Vrhunsko!« o svoji stvaritvi, ki jo je poimenoval Crèm de la Klèm, pravi Klemen Mramor. Tereza Poljanič je skreirala veganski Vegesned, o katerem pravi: »Za to kombinacijo sem se odločila, ker sem želela slovenske, lokalne, predvsem pa sveže sestavine.« Timotej je zaupal predvsem lastnemu okusu: »Želel sem narediti najboljši Top Dog, ki bo opisal mene in mi najbolj ustrezal.« Tako se je podpisal pod Rock’n’Rolko.

 

Na prvem meniju so obiskovalci izbirali med štirimi Top Dogi.

 

 

Kako bo vse skupaj potekalo?

 

Do konca septembra bo na dogodkih po celotni Sloveniji na skupno treh menijih mogoče poskusiti ponudbo 12 Top Dog grižljajev. Da bo upoštevan glas ljudstva, bodo en Top Dog v vsakem meniju soustvarili FerFud oboževalci na Facebook strani. Top Dog, ki bo najbolj navdušil, bo znan septembra.

 

Preverite, kje se bo modri tovornjaček nahajal v naslednjih dneh: https://www.ferfud.si/napovednik/. Več informacij je na voljo na FerFudovih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter ter na spletni strani.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si