The Base Label z novo trajnostno kolekcijo

Nova kolekcija znamke The Base Label je namenjena udobnim oblačilom, iz najbolj kakovostnih materialov, ki jih lahko nosimo doma, v naravi, na kavi v mestu ali pa za v službo.

 “Pri The Base Label ogromno časa namenimo raziskovanju in testiranju materialov, saj nam je zelo pomembno da izbiramo res najbolj kakovostne materiale. Pomembno nam je iz kje izhajajo, na kakšen način so pridobljeni, kakšne certifikate so pridobili, predvsem pa to, da so prijetni za kožo in nenazadnje preprosti za vzdrževanje. Tudi letos ostajamo zvesti Merino volni, ki se je izkazala za zelo hvaležen in topel material, brez katerega si mrzlih mesecev sploh ne predstavljamo več. Smo pa letošnje leto dodali še pletenine iz organskega bombaža in tako razširili našo kolekcijo. Uporabljamo materiale ki so preverjeni in lahko zagotovimo njihovo kakovost.” Alja Perne, ustanoviteljica blagovne znamke The Base Label.

 Inspiracija za novo kolekcijo tokrat izhaja iz družine, narave, ljubezeni, oseb ki so nam blizu in okolja kjer se počutimo udobno. Pri dizajnih samih ostajamo tradicionalni in prisegamo na preproste dizajne, ki jih bomo lahko nosile večno. Pomemben vidik trajnostne mode je tudi ta, da ne onesnažujemo okolja z nepotrebnim pošiljanjem, zato je že od samega začetka celotna kolekcija je narejena v Sloveniji (pletenine v Pletilstvu Jakopina na Gorenjskem, ostali kosi pa v tekstilnem podjetju Liniatex v Ivančni Gorici), ves čas pa smo v tesnem sodelovanju s šiviljami, ki šivajo naša oblačila in z vsemi ostalimi vključenimi v verigo.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si