To je najboljši lak za nohte za vas!

334633ffa3f8f74c84f162b98aae0fb8

Še vedno iščete rdeč lak, ki bo obstojen ves teden, kot obljubljajo na embalaži, in se bo posušil v minuti? Takšnega žal ni, so pa med laki razlike v obstojnosti in kemični sestavi. Tokrat je zmagal lak, ki sodi med dražje. To je lak Dior, ki ga opisujejo z besedami “dolgoobstojen in sijoč emajl za nohte”, njegova moč pa se razprostira skozi 24 odtenkov. Lak, katerega profesionalni aplikator omogoča še natančnejši in enostavnejši nanos, deluje kot gelni premaz, zato se vsaka plast na nohtu blešči kot steklo. 80% sestavin naravnega izvora utrdi in zgladi nohtno površino.

ROUGE 999 - 999

Rdeči lak je sicer »klasika« med brati, v prodajnem programu ga imajo prav vsi proizvajalci. Zdi se, da kar tekmujejo, kdo ga bo čim bolj izvirno poimenoval, npr. »Are you Reddy?« ali pa »Russian roulette«, a klasične rdeče barve se med seboj kaj malo razlikujejo, zato so še posebej primerne za primerjavo kakovosti.

Kaj pričakujemo ženske od lakov?
Ženske pričakujemo od laka veliko: barva mora dobro in enakomerno prekriti noht, hkrati pa lak ne sme biti pregost, da ga lahko enostavno nanašamo. Posušiti se mora hitro, vendar spet ne prehitro, da ne bi pri nanašanju nastajale črte. Prekrivnost in sijaj največkrat ne gresta z roko v roki. Lak, ki dobro prekriva, se navadno ne sveti najbolj. Izjema je lak Kiko (kupite ga lahko čez mejo ali na spletu), ki je bil pri obeh preizkusih »dober«.
Pomivanje posode, kuhanje, čiščenje, prhanje in umivanje rok z milom nekajkrat na dan – za lake so to zahtevne preizkušnje. Seveda si želimo, da bi lak na nohtih ostal nepoškodovan vsaj nekaj dni, a je to predvsem pri temnejših lakih, pri katerih se poškodbe bolj poznajo, skorajda nemogoče. Edini lak, ki je odporen na mehanske obremenitve in detergente, je lak Dior.

fa6eb92645b288a7c6acf602ff3a13e6
Suhi v minuti? Žal ne! Za lakiranje nohtov potrebujete čas. Čeprav smo preizkusili tudi lake, za katere proizvajalci obljubljajo, da bodo suhi v minuti, se to ne bo zgodilo. Najhitreje se posuši lak Kiko (v 15-ih minutah), najdlje pa boste morali mirovati, če si boste namazali nohte z lakom Revlon (60 minut) in Essie (kar 75 minut).

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si