To olje je bolj priporočljivo od kokosovega!

Miranda Kerr Hosts David Jones Fashion Workshop

Zadnja leta poslušamo hvalospeve kokosovemu olju. Ta naj bi koristil našemu zdravju, lepi koži in belim zobem. Zdi se, da je sedaj konec vladanja za to superživilo in da ga na prestolu menja drugo olje. Najbrž ste že kje zasledile, kako pomemben za lepo kožo in dobro prebavo je avokado. Po njem, kljub njegovi kaloričnosti in veliki vsebnosti maščob, posegajo lepotice, kot sta Adriana Lima in Miranda Kerr. Jesta ga v kombinaciji z jajcem ali pa v smutiju, v katerega zamešata še malo vode in medu, kožo pa razvajata z avokadovim oljem. Zakaj, izveste v nadaljevanju:

Avokadovo olje je polno hranil, med drugim vsebuje kalij, ki skrbi za naše kardivaskularno zdravje in zmanjšuje zaostajanje vode v telesu, magnezij, ki zmanjšuje stres, in folate, ki obnavljajo DNK. Ima veliko antioksidantov in ščiti naše telo od prostih radikalov ter tako pomaga našemu telesu v borbi proti gubam, staranju in slabim dejavnikom iz okolja. Z uživanjem avokadovega olja boste poskrbeli tudi za dvig imunskega sistema, saj vam to čudežno olje pomaga, da vaše telo bolje izkoristi zaužite hranljive snovi, ki jih zaužijete z zdravo prehrano. Saj se prehranjujete zdravo, mar ne? V kolikor je vaš odgovor pritrdilen, a vam sladkarije vedno znova porušijo vašo idejo o zdravem prehranjevanju, potem je avokadovo olje čisto zares za vas, saj zmanjšuje željo po sladkem. Solato med kosilom in večerjo začinite z avokadovim oljem in želja po sladici ob koncu obroka bo izginila, saj je avokado bogat z vitaminom K, ki regulira metabolizem sladkorja. Kar pomeni, da dviguje nivo dobrega in niža nivo slabega holesterola. Na drugi strani avokado, glede na raziskave, tudi zmanjšuje maščobo okoli trebuha: ljudje, ki so dnevno zaužili okoli 40g (3 čajne žličke) olja, bogatega z oleinsko kislino (kar avokadovo olje je), so imeli v štirih tednih očitno manjši obseg pasu.

bottle of avocado essential oil

Avokadovo olje ohranja kožo mladostno in polno življenja, jo vlaži in hrani ter preprečuje vnetja, zato avokada in avokadovega ne le jejte, pač pa z njim negujte tudi kožo in tako ustavite staranje kože.

Foto: Getty; Maple Holistics

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si