Top 3 predbožične tržnice v Avstriji

Adventna tržnica v Linzu (Foto: Andreas Roebl).

 

Praznični čas se nezadržno približuje. Tudi vi premišljujete že o tem, katero adventno tržnico bi obiskali letos? GRAZIA ima za vas top 3 predloge v sosednji Avstriji, kjer boste ob prazničnih dobrotah lahko doživeli tudi veliko drugega.

Adventni čas v Linzu
V sproščenem vzdušju neposredno ob reki prestavijo obiskovalci Linza „eno prestavo nižje“. Najkasneje na romantični vožnji z ladjo ali na sprehodu skozi praznično osvetljen center mesta bo vsak začutil božično vzdušje.  Ob začetku zime tako pri vašem nakupovanju ne sme manjkati obisk linških advetnih tržnic. Božične stojnice se nahajajo na glavnem trgu, na božičnem trgu v linškem Volksgartnu in v zimskem marketu na trgu Pfarrplatz, ki so trije največji trgi tega mesta ob Donavi.
Več izveste TUKAJ.

Advent v Gradcu

Foto: Fischer

 

V Gradcu so adventne in božične tržnice urejene z veliko ljubezni in se bodo z različnimi božičnimi tematikami predstavljale do 24. decembra. Dodaten plus: ledene jaslice na dvorišču Landhaus, ki so prve ledene jaslice v tej velikosti na svetu! Otvoritev je 2. decembra ob 18. uri. Za vse majhne goste pa graški advent ponuja Otroško adventno tržnico Kleine Neutorgasse, ki poskrbi, da se zasvetijo prav vsake otroške oči.
Več preberite TUKAJ.


Salzburški advent

Foto: Tourismus Salzburg

 

Vrhunec salzburške zime so poleg pohoda parkeljnov božične tržnice z božičnim sejmom. Ob vznožju trdnjave Hohensalzburg, ki stoji neposredno ob salzburški katedrali, se odvija svetovno znani salzburški božični sejem. Najstarejši avstrijski božični sejem vzbuja z vonjem po fini božični peki, kuhanemu vinu, vročih maronih, kadilu, plemeniti umetni obrti in razmišljujočim glasbenim programom v obiskovalcih pravi božični duh. Predvsem pri družinah je zelo priljubljen adventni čar Hellbrunna, ki nudi jahanje ponijev, pečenje klobasic na tabornem ognju in očarljivi živalski vrt za božanje.
Za vse športne nadušence, ki želijo umetnost, kulturo in nakupovanje združiti s smučanjem, obstaja smučarski shuttle, tj. brezplačen avtobusni prevoz od Salzburga do Flachaua (Ski amadé), največjega avstrijskega združenja smučišč, vsak dan od 23. 12. 2017 do 18. 3. 2018.
Več pa preberite TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si