Top foto aplikacije, ki ne smejo manjkati na vašem telefonu

Danes je na voljo nešteto mobilnih aplikacij, ki jih lahko uporabniki pametnih telefonov naložimo na svoje igračke in si z njimi pomagamo pri obdelavi, hranjenju in zabavi. Tu je izbor zanimivih brezplačnih aplikacij, ki ga je naredila Alya, uporabnica Huawei Mate 10 Pro telefona. Z njimi boste fotografije spremenili v mojstrovine, poskrbeli za varno hranjenje in hitro iskanje ter za dober fotografski hec. Ena izmed njih je delo mladega slovenskega start-upa Printee, ki omogoča, da fotografije razvijete le z nekaj kliki.

Google Photos
Google Photos je foto aplikacija, ki ponuja možnost skupinskega urejanja fotografij. To pomeni, da lahko uporabnik povabi prijatelje in skupaj z njimi ureja fotografije s pomočjo filtrov in ostalih orodij. Google za nameček ponuja še do 15 gigabajtov brezplačnega oblačnega prostora.

YouCam Fun
YouCam Fun je urejevalnik za selfie fotografije, s katerim lahko svoje fotografije popestrite s smešnimi učinki, ki so po vrhu še animirani. Lahko izbirate med smešnimi dodatki, lepotnimi filtri, živalskimi preobrazbami ali kul scenami.

Aging Booth
Ste se kdaj vprašali, kako boste izgledali, ko boste stari? Kaj pa vaši prijatelji? To lahko ugotovite s pomočjo aplikacije Aging Booth, ki je enostavna za uporabo in je nekakšen časovni stroj, ki vas bo popeljal daleč v prihodnost.  Fotografije sebe, svojih prijateljev in družine lahko hitro postarate. Aplikacija omogoča, da naredite  kolaž iz fotografij in jih delite preko spletne pošte, facebooka ali twitterja. Podobna je tudi aplikacija Fat Booth, s katero lahko vaša telesa spremenite v debeluščke.

Snepseed
Snepseed zagotovo ni brez razloga med najbolj priljubljenimi aplikacijami za fotografiranje. Je neverjetno enostaven za uporabo, a hkrati ponuja močan nabor orodij, s katerimi lahko svoje fotografije spremenite iz “v redu” v “vau”! Aplikacija ponuja vse osnovne tehnike za obdelavo fotografij – osvetlitev, prilagoditev barv, ostritev, obrezovanje, saturacijo in kontrast. Poleg tega pa ima tudi orodja za napredno urejanje fotografij kot recimo orodje, s katerim lahko iz fotografije odstranite manjše nezaželene predmete. Celoten komplet je dopolnjen še s številnimi zabavnimi filtri, ki jih lahko uporabite za pretvorbo fotografij v črno-belo različico ali pa uporabite dodatne učinke zamegljenosti. Vsekakor je Snepseed za mnoge ljubitelje fotografije prva izbira med brezplačnimi aplikacijami za urejanje fotografij.

Photo Sketch Maker
Ste med tistimi, ki le od daleč opazujete umetnike, ki s svinčnikom skicirajo portrete? Danes je to res enostavno, izberite fotografijo v aplikaciji Photo Sketch Maker in v nekaj minutah boste dobili to isto fotografijo, kot bi jo umetnik narisal s svinčnikom. Takšna natisnjena skica je lahko tudi izjemno osebno darilo ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih.

Printee ali kdaj ste nazadnje razvili fotografije?
Statistika pravi, da ima povprečen uporabnik v svojem telefonu preko 1000 fotografij. Vsak dan jih delimo na družbenih omrežjih in jih pošiljamo svojim prijateljem in družinskim članom. Te fotografije so čudovit spominek. Danes so takšni trenutki redkost, saj fotografije hranimo le še na pametnih telefonih, računalnikih ali prenosnih diskih, v najboljšem primeru jih delimo na družbenih omrežjih. Aplikacija Printee je zato odgovor na digitalen tempo življenja, v katerem spomine vse prevečkrat izgubimo. “Na telefonih hranimo tisoče fotografij, ki jih lahko pokažemo zgolj na ekranu, najpogosteje pa enostavno pozabimo nanje. Nekoč smo spomine hranili v fizični obliki in to želimo vrniti ljudem. Zdaj lahko mlade družine enostavno natisnejo fotografije otrok in jih obesijo na steno ali pošljejo starim staršem in sorodnikom, kamorkoli na svetu,” je povedal direktor podjejta 4Fun, Jure Lukač.

Tisk fotografij z vašega telefona
Z aplikacijo Printee lahko uporabniki z nekaj kliki fotografije pošljejo v tisk neposredno iz galerije svojega telefona ter jih v nekaj dneh prejmejo na domači ali drugi izbrani naslov. Razvite fotografije so odlične kakovosti, vsekakor pa dodatno pripomore, če fotografije posnamete z dobro napravo. Odlično kakovost fotografij trenutno ponujajo telefoni blagovne znamke Huawei, med katerimi izstopa Mate 10 Pro.
Aplikacijo krasijo enostavnost uporabe, visoka kakovost fotografij ter hitra in ugodna dostava. Fotografije lahko uporabniki naročijo neposredno iz galerije telefona ali pa jih sproti zbirajo in naročilo izpeljejo, ko je njihova zbirka popolna. Da bi zagotovili najboljšo kakovost, so fotografije razvite s klasično tehnologijo, ki že desetletja velja za zlati standard v fotografskih studiih.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si