Tožba na visokih petkah: Zadeva “Wild thing”

poshclassymom-anine-bing-jeans-alc-off-the-shoulder-sweater-all-back-ivanka-trump-hettie-red-lace-up-sandal-aquazzura-wild-thing

 

Aquazzura ima dovolj! Na zveznem sodišču je že vložila tožbo za tri modele čevljev, ki naj bi jih kopirali od njih pri znamki Steve Madden, tokrat pa so za kapljo čez rob poskrbeli prekopirani sandali “Wild Thing”, ki jih najdemo tudi v kolekciji obutve Hettie poslovne ženske in nekdanje manekenke Ivanke Trump. Gre za trenutno najbolj prodajane sandale znamke Aquazzura, zato so pri italijanski znamki Ivanko in njeno podjetje Marc Fisher obtožili kršitve in goljufive trgovske prakse. Pri podjetju obtožbo zanikajo z besedami: “To je neutemeljena tožba, katere cilj je ustvarjanje publicitete. Omenjeni čevelj predstavlja aktualne modne trende in ni predmet zaščitene intelektualne lastnine. Obstajajo podobni stili, ki jih je v ponudbo vključilo več velikih blagovnih znamk. Tožba je brez pomena, zato se bomo proti njen odločno branili.”

Na levi sandali Ivanke Trump, na desni sandali Aquazurra - opazite kakšno podobnost?

Na levi sandali Ivanke Trump, na desni sandali Aquazzura – opazite kakšno podobnost?

Edgardo Osorio, ustanovitelj italijanske znamke Aquazzura, je Trumpovo javno prvič obtožil v marcu, ko je na Instagram proflu objavil zgornjo fotografijo in zapisal: “Ena izmed najbolj motečih reči v modni industriji je, ko nekdo ukrade zaščiten dizajn in mu je za to vseeno. Morali bi biti pametnejši. Sram te je lahko @ivankatrump! Posnemanje ni najboljša oblika laskanja. #aquazzura #ivankatrump #madeinitaly #italiansdoitbetter.”

Sandali Aquazzura so obnoreli modne blogerke in Instagram.

Sandali Aquazzura so obnoreli modne blogerke in Instagram.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si