Trendi pomlad/poletje 2022 – pozdravljamo barve!

S pričetkom novega leta naše misli začnejo počasi uhajati k pomladi – daljšim dnem, svetlobi in tudi barvam, ki jih s seboj prinese ta letni čas. Prav tako začne večina žensk z navdušenjem pospravljati zimsko garderobo in se spogledovati s svežimi trendi nove sezone. Prihajajoča sezona pomlad/poletje 2022, nam obeta veliko razigranosti, raznolikosti in predvsem barvitosti. Od usnjenih in lanenih materialov, do poletnih pletenin s čipko. Zdi se, da so letos oblikovalci namenili pozornost ravno barvam in to ne pastelnim, ampak živahnim, vpadljivim, včasih celo rahlo kričečim. Vsekakor nas barvni trendi to pomlad vzpodbujajo h kreativnosti ter novi življenjski energiji, ki jo vsi še kako potrebujemo po hladnih zimskih mesecih. GRAZIA meni, da v prihajajoči sezoni ne bo čas za nevtralne tone, zato si poglejmo, katere barve in barvne kombinacije so zavzele posebno mesto na modnih brveh.

Poleg vijolične barve Very Peri,  je na tednih mode v New Yorku, Londonu, Parizu in Milanu veliko pozornosti pritegnila živo rožnata barva odtenka fuksije, poimenovana Innuendo, kot je bilo videno pri znamki Versace. Prav tako nas ni pustil ravnodušne Chanel, z rahlo bolj romantičnimi in vijola odtenki ter nenazadnje Fendi, s svojo kombinacijo barvnih vzorcev čudovite roza barve. Nedvomno bo za mnoge modne navdušenke to IT barva prihajajoče sezone, saj odseva zabavo, hkrati pa reprezentira močno žensko energijo. GRAZIA obožuje statement barvne videze, pa naj bodo to kombinezoni ali pa dolge obleke v isti barvi ali v kombinaciji z drugimi barvnimi niansami.

Versace

Versace

Fendi

IG: @emilisindlev

Oranžna ali kot so jo poimenovali pri Pantone, Coral Rose, bo definitivno barva sezone. Popolna kombinacija rahlo rožnatega in oranžnega odtenka je primerna za skoraj vsako priložnost. Za inspiracijo lahko pogledamo kolekcijo modnih znamk Max Mara in Christian Siriano, kjer je koralno oranžna prevladovala od glave do pet. Tudi pri Diorju in Bottegi Veneti so se odločili za popestritev videza s torbico ali čevlji v tem čudovitem odtenku.

Max Mara

Christian Dior

Na modnih brveh tudi ni manjkala barva Sky Blue, ki kar oznanja poletje, morje in svežino. Videli smo jo lahko v kolekcijah Stelle McCartney, Altuzarra, Salvatore Ferragamo in pri modni hiši Lanvin. Je prava odločitev za vroče poletne dni, saj nam njen nevtralen ton daje obilo možnosti pri izbiri različnih kombinacij.

Stella McCartney

Altuzarra

Barva, ki je navduševala pri kolekcijah luksuznih modnih hiš kot so McQueen, Chanel, Victoria Beckham in Emilio Pucci je tudi Canary Yellow – nežnejši odtenek rumene, ki se je pri nekaterih kolekcijah prelil v bolj zlate in nevtralne tone (kot recimo pri Lacoste, Chloe, Balmain in Hermes) ali v močno in živo rumeno barvo kanarčka (videno pri znamkah Christian Siriano in Dior).

Chanel

Chloe

IG: @emilisindlev

Nekakšna izpeljanka Canary Yellow, pa je tudi nadvse zanimiva Fragile Sprout, ki že vleče bolj v zelene tone. Oblikovalci so se pri tej barvi poigrali z različnimi nijansami in barvnimi kombinacijami in s tem ustvarili zanimiv preplet barv. Malo manj pogumne navdušenke te barve si lahko vzamejo za zgled Bottego Veneto, ki bolj umirjen videz popestri s čevlji in torbico v močnejšem in rahlo temnješem odtenku te barve in doda svež pridih bolj umirjenemu videzu ali pa ustvari podoben efekt z različnimi nijansami te zanimive barve.

Bottega Veneta

IG:@hoskelsa

Ne glede na to, za katerokoli barvo (ali kar vse!) se boste odločile to pomlad, se zdi, da je možnosti neskončno. Naj vam predstavljajo navdih za ustvarjanje novih modnih kombinacij in barvnih videzov, s katerimi boste blestele v prihajajoči sezoni!

Naslovna slika: IG @fendi

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si