Trije nasveti, kako premagati spomladansko utrujenost

V zraku je že mogoče čutiti, da se približuje pomlad. Ta prinaša nešteto radosti, narava se prebuja in v zraku že lahko slišimo žvrgolenje ptic. Negativna plat prihajajoče tople sezone pa je spomladanska utrujenost, tegoba s katero se večina ljudi srečuje vsaj enkrat letno. Vplivnica Klara Leben (inbedwithklara) ima skrivni recept kako se z njo spopasti, jo oblažiti in povečati produktivnost v tem času.

Prvih pet minut le zase

Izredno pomemben je začetek dneva, saj ta narekuje počutje za  ves preostanek dneva. Strokovnjaki pravijo, da naj bi si vzeli vsaj pol ure časa pred odhodom od doma, če je to le možno. Tako bo dovolj časa za prebujanje, zajtrk in ostale priprave. Ključ do uspeha je tudi tistih pet minut, s skodelico kave v roki. Zagovornica dobrega počutja, Klara Leben, prisega na pripravo kave z De’Longhi kavomatom, ki je hiter in enostaven za uporabo, kava pa je božanskega okusa. Za piko na i poskrbi še dobro spenjeno mleko, ki je že samo po sebi poslastica.

Oblikujte jutranjo rutino

Pri ustvarjanju jutranje rutine ni tako zelo pomembno, katera opravila so vključena vanjo, temveč rutina sama. Pozabite na idealno jutranjo rutino, ki bi ustrezala čisto vsakomur, ta preprosto ne obstaja. Ključno je to, da se osredotočite na dolgoročne cilje, hvaležnost in načrtovanje dneva. Ljudje smo bitja navad in za to bo osvajanje novih navad mala malica, le začeti morate. Tako Klara Leben med svojo prvo jutranjo kavo vedno piše v zvezek, tam zapisuje ideje, želje in tudi skrbi ter dvome,  to kar ji pade na misel v tistem trenutku. Zapisovanje misli ugodno vpliva na naše zdravje, zmanjšuje stres in tesnobo ter pomaga pri razumevanju čustev, predvsem tega, kaj jih sproži.

Ne glede na letni čas se veliko gibajte

Spomladansko utrujenost lahko premagamo tudi s pomočjo telesne aktivnosti. Velikokrat se zgodi, da se pozimi premalo gibamo in nepravilno prehranjujemo ter posledično zakisamo naš organizem. Prebudite svoje telo korak za korakom in se odpravite na daljši sprehod v naravo. Svež zrak ima čudežno moč in vaše razpoloženje se bo v hipu izboljšalo. Telo vam bo hvaležno, hitro pa boste opazili tudi dvig energije in izboljšanje imunskega sistema. Klara Leben pravi, da se že po 15-30 minutah telovadbe na dan boljše počuti in tako ji ne zmanjka energije za nove podvige.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si