Trije triki za zdravo rutino

 

Ljudje smo bitja navad, kar pomeni, da lahko kakšno dobro ali pa tudi slabo navado izvajamo že povsem rutinsko, brez večjega premisleka in truda.
Preberite tri nasvete, ki vam bodo v pomoč pri spremembi vsakdanje rutine, da boste zdravi tudi v zimskem času.

1. Spanje
Pozimi zvečer radi v udobju svojega toplega doma pogledamo kakšen film, ki pa se zna zavleči tudi pozno v noč. Poskusite vzpostaviti spalni ritem, pri čemer se poskusite vsak dan držati približno iste ure, ko greste v posteljo. Vsaj 15 minut pred spanjem (zaželeno je še več) ne glejte v zaslone mobilnih telefonov in televizije. Strokovnjaki se sicer še niso zedinili, koliko ur spanja potrebujemo, za odrasle velja približno pravilo nekje med 7 in 8 ur, seveda pa je najbolje, da sami ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

2. Tekočina, tekočina in še enkrat tekočina
Tudi v zimskem času telo potrebuje dovolj tekočine. Če ste dehidrirani, se lahko počutite slabše, utrujeno, pa tudi kakšen glavobol se lahko pojavi. Vsakodnevno spijte dovolj vode, nesladkanega čaja ali pa posezite po Magnesii, mineralni vodi, ki je zaradi večje vsebnosti magnezija in manj natrija primerna za vsakodnevno pitje v neomejenih količinah.

3. Zdrava prehrana in šport
Da sta zdrava prehrana in šport nujni komponenti zdravega človeka, se zaveda vsakdo. Še posebej pomembno pa je to v zimskem času, ko so pogostejši izbruhi bolezni. Z zdravo prehrano in športom pa krepimo imunski sistem, zato smo za različne okužbe manj dovzetni ali pa jih vsaj lažje in hitreje prebolimo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri