Tudi Angelina Jolie je zaupala genetskemu testu

Rak lahko doleti vsakogar, pojavi se v kateremkoli delu telesa in ne glede na starost. Okolje, življenjski slog in dednost so ključni dejavniki, ki vplivajo na razvoj rakavih obolenj. Za učinkovito preventivo in uspešno zdravljenje vsakega posameznika je pomembno, da smo dobro seznanjeni s tveganji za obolenje.

Angelina Jolie je z genetskim testiranjem odkrila, da nosi patogeno mutacijo v genu BRCA1, ki močno poveča tveganje za raka dojk in jajčnikov. S preventivno odstranitvijo dojk je svoje tveganje za obolenje zmanjšala na minimum.

 

“Življenje je polno izzivov. Naj nas ne bo strah tistih, s katerimi se lahko spopademo in imamo nad njimi nadzor.” Angelina Jolie za New York Times

 

CANCER SCREEN

Cancer Screen je eden izmed najobsežnejših testov za odkrivanje tveganja za razvoj raka in temelji na najsodobnejših znanstvenih raziskavah. Analizira do 49 genov, ki so povezani s 17 vrstami dednega raka. Test Cancer Screen je primeren za vse, ki želijo pravočasno ukrepati in poskrbeti za svoje zdravje, predvsem pa za posameznike, ki imajo rakava obolenja prisotna v družini.

Cancer Screen analizira vašo genetsko predispozicijo za razvoj raka dojk, jajčnikov, prostate, debelega črevesa in za druge vrste rakavih obolenj. Na voljo so trije paketi in zdravnik vam bo pomagal izbrati najustreznejšega.

 

Zakaj zaupati testu Cancer Screen?

OBSEŽEN

Cancer Screen je enostaven in natančen genetski test, ki določi vaše tveganje za razvoj dednega raka. Z njim preverjamo prisotnost mutacij v 49 genih, izbranih na podlagi najnovejših znanstvenih raziskav.

 

PREPROST IN ZANESLJIV

Za izvedbo testa je potreben zgolj vzorec sline. Iz njega izoliramo vašo DNA in jo analiziramo z najsodobnejšo tehnologijo sekvenciranja naslednje generacije. Rezultati so na voljo v roku 4 tednov in se skupaj z interpretacijo pošljejo vašemu izbranemu zdravniku.

 

OSEBNI PREVENTIVNI PROGRAM

Z informacijami, ki jih dobite, lahko odgovornost za lastno zdravje vzamete v svoje roke. Rezultati vam bodo pomagali, da skupaj z zdravnikom pripravite vam prilagojen program preventivnih ukrepov, s katerim boste zmanjšali tveganje za razvoj raka.

GENETSKO SVETOVANJE PO TESTU

Če je rezultat testa pozitiven (odkrita je patogena mutacija), vam nudimo brezplačno genetsko svetovanje

 

Testu Cancer Screen je zaupala tudi znana Slovenka Rebeka Dremelj

 

Več o testu Cancer Screen tukaj.

Vir naslovne fotografije: @instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si