Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca

Predstavitev projekta je povezovala Špela Močnik.

Družba Mastercard v Sloveniji je včeraj s partnerji NLB, družbo Europlakat in nakupovalnim središčem Citypark pričela z akcijo “Tudi brez dotika se lahko dotakneta srca”. S pomočjo inovativne tehnologije je prvič v Sloveniji obstoječo svetlobno vitrino Citylight spremenila v interaktivno platformo, s pomočjo katere bo obiskovalce izbranih nakupovalnih središč ves mesec pozivala k darovanju za dober namen. Zbrana sredstva, ki lahko odprejo nove možnosti tudi najbolj ranljivim posameznikom v družbi, bo podelila projektu Botrstvo v Sloveniji. Obiskovalci nakupovalnih središč bodo lahko vse do konca letošnjega šolskega leta v večjih nakupovalnih centrih v Ljubljani, Mariboru in Celju prek brezstičnega plačevanja s karticami Maestro in Mastercard namenili pet evrov za otroke iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije.

Predstavnik Mastercarda Boštjan Fabjančič

Predstavnik družbe Mastercard v Sloveniji Boštjan Fabjančič je ob pričetku enomesečne akcije dejal: “Pri družbi Mastercard smo počaščeni, da lahko razvoj tehnologije plačevanja usmerimo k doseganju plemenitega cilja. Napredek na področju tehnologije ustvarja nove priložnosti in nam tako zagotavlja udobno življenje, a vse prevečkrat nas ob tem tudi razdvaja. S takšnim projektom smo prikazali novo funkcionalnost brezstičnega plačevanja, ki ima številne prednosti v primerjavi z uveljavljenimi načini plačevanja. Tokrat nam pomaga pri premagovanju ovir oziroma krajšanju poti do tistih, ki našo pomoč še toliko bolj potrebujejo. Srčno verjamemo, da se bomo s skupnimi močmi dotaknili src mnogih in tako prispevali k boljšemu jutri otrok iz socialno ogroženih družin.”

Nataša Tomc Jovović, poslovna direktorica za kartično poslovanje in plačilne storitveNLB se je v projekt vključila s tem, da so omogočili sprejem kartic na inovativni tehnični rešitvi za varno brezstično kartično poslovanje. Kot pravi Nataša Tomc Jovović, poslovna direktorica za kartično poslovanje in plačilne storitve: “V NLB že tradicionalno sodelujemo v številnih humanitarnih projektih, ki jih podpiramo skupaj z našimi strankami in zaposlenimi. Za nakazila posameznikov na prijavljene akcije humanitarnih organizacij že vrsto let ne zaračunavamo provizij. Zgodbe mladostnikov in otrok pa se nas še posebej dotaknejo. S ponosom nas navdaja lanskoletna akcija ‘Pomoč slovenskim porodnišnicam’, kjer smo zbrana sredstva namenili nakupu nujno potrebne medicinske in ostale opreme v porodnišnicah. Nadejamo se, da bomo tudi v skupni akciji ‘Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca’ uresničili kar največ sanj.”

Direktor trženja pri Europlakatu Urban Korenjak

O umeščanju inovativnega pristopa v svetlobne vitrine Citylight je svoje misli z nami delil direktor trženja pri Europlakatu Urban Korenjak: “Z veseljem smo podprli akcijo zbiranja denarja v sklopu projekta Botrstvo. Doslej je Europlakat v podobnih projektih sodeloval z oglasnim prostorom za sporočila, ki so mimoidoče spodbujala k dobrodelnosti. Tokrat smo naredili še korak dlje, saj naša svetlobna vitrina združuje prostor za oglas in tehnologijo za brezstično plačevanje, ki sta jo prispevala naša partnerja Mastercard in NLB. Zunanje oglaševanje z razvojem tehnologije dobiva nove funkcionalnosti. Če je bila pred nekaj leti novost interakcija z mimoidočimi, smo šli tokrat še korak dlje in sporočilo povezali z akcijo. Pri Europlakatu si želimo, da bi bila ta kampanja čim bolj uspešna in da bomo z donacijami mimoidočih olajšali in polepšali vsakdanjik čim več socialno ogroženih družin, ki so vključene v projekt Botrstvo.”

Predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin

Predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katerega poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, Anita Ogulin je pričetek projekta pospremila s spodbudno mislijo: “V projekt Botrstvo v tem trenutku vključujemo več kot 5.000 otrok, ki jim pomaga več kot 4.500 botrov. Veseli smo, da se ljudje spomnijo na njih, da vedo, da vsi ne morejo niti do osnovnih stvari za preživetje. Hvaležna sem vsakomur, ki bo pomagal, da bomo tem otrokom lahko omogočili lepše življenje in boljše možnosti, s katerimi bodo enakovredni vrstnikom.”

Med 25. majem in 22. junijem lahko svoj odtis pustite v nakupovalnih središčih v naslednjih mestih po Sloveniji: Citypark, Ljubljana: 25. – 31. maj 2017 // Europark Maribor: 1. – 7. junij 2017 // Citycenter Celje: 8. – 14. junij 2017 // Center Vič, Ljubljana: 15. – 22. junij 2017

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si