Tudi Grazia na 12. dm teku za ženske

Grazia Špela vsako leto stežka pričakuje vseslovenski ženski praznik – dm tek za ženske.

Zadnjo soboto v maju je ljubljanski park Tivoli napolnilo več kot 7.500 energičnih in nasmejanih tekačic iz vse Slovenije. Dame vseh generacij so se v zelenih majčkah pogumno in brezkompromisno soočile s 5- oziroma 10-kilometrsko razdaljo. 12. dm tek za ženske je minil v znamenju veselja do gibanja, humanitarnosti in sproščanja v družbi odlične glasbe in nasmejanih ljudi.

Udeleženke so se lahko razvajale tudi ob preizkušanju ličil essence.

Vseslovenski tekaški praznik je letos minil v znamenju zelene barve. Zelena, kot simbol usklajenosti, sobivanja in harmonije z naravo, je prava barva za več tisoč žensk, ki s tekom v naravi dokazujejo, da je naravno okolje sestavni del naših življenj, ki si zasluži spoštljiv in skrben odnos prav vsakega izmed nas. Zeleno energijo so tekačice pokazale že ob prihodu na vseslovenski tekaški praznik, saj so se številne v Tivoli pripeljale kar z javnim prevozom, s čimer so storile korak k ohranitvi naše krasne narave.

Žensko energijo so pozdravili znani obrazi iz sveta estrade in športa

Pogumne dame različnih generacij, ki so se odločile za zdrav življenjski slog, sta podprla tudi profesionalni osebni in kondicijski trener ter strokovnjak za prehrano Matej Cankar in simpatična inštruktorica zumbe Nataša Naneva. Ker se zavedata, kako pomembno je ogrevanje pred tekom, sta v soboto poskrbela, da so pogumne ženske na start odšle pravilno ogrete. Med številnimi navijači so bile tudi odlične Krimovke, ki so zmagovalkam in vsem tekačem na Oskarjevem teku podelile medalje, ter Klemen Bučan, ki je ob progi spodbujal dekleta.

Za risanje nasmehov na obraze tekačic in navijačev so v Tivoliju skrbeli radijci Janja Morelj, Miha Deželak in Denis Avdić. Poseben pozdrav vsem zbranim pa je namenil tudi Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana.

Grazia Špela Horvat z županom Zoranom Jankovićem

Donacija za čim širše vključevanje otrok na področju športa

Letošnja donacija je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje namenjena športnemu udejstvovanju številnih otrok iz socialno šibkejših družin – kot spodbuda za čim širše vključevanje otrok na področju športa.

Ker je glasba pomemben del športnega življenja, tudi v soboto ni šlo brez nje. Že enajstič so za spodbujanje, glasbeno motiviranje ter odlično razpoloženje skrbeli Čuki. Za glasbeno piko na i in pravo zeleno evforijo pa je poskrbel vsestranski Klemen Bunderla, ki je tekačice presenetil s pevskim nastopom.

V soboto v ljubljanskem Tivoliju niso zmagale le ženske in njihov pogum, predanost in volja, temveč celotne družine, ki so dokazale, da je dm tek za ženske pravzaprav postal športni podvig za vse generacije iz raznolikih okolij.

Bravo, Špela in vse udeleženke tekaškega praznika!

Foto: PR in osebni arhiv Špele Horvat

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si