Tudi slovenske blogerke stavijo na drzne modne trende!

Vsaka sezona nam ponudi peščico modnih trendov. Nekateri zaživijo, drugi plašno potipajo teren, nekateri se sploh ne primejo. Grazia opaža, da so slovenske modne blogerke postale bolj odprte in svetovne modne smernice spremljajo in jih redno vključujejo v svoj vsakodnevni stil. Četudi so nekateri trendi precej nenavadni in drzni, četudi z njimi obračajo glave, v njih neustrašno stopajo po ulicah naše metropole ali na potovanjih, kamor se pogosto odpravijo:

Pas “korzet” je vsekakor precej nenavaden trend in kar nekako nismo bili prepričani, ali se bo prijel tudi na naših ulicah, a zdi se, da so ga Slovenke dobro sprejele, modne blogerke pa ga obožujejo. Opazili smo ga pri Ajdi Sitar, Manci Vodopivec in Alji Bitenc, a najbolj všeč nam je stil Tese Jurjaševič, ki si je pas nadela preko karirastega suknjiča.

Pižama stil je trend za pogumne. Nekatere modne dame se v pižama hlače in bluzo oblečejo od glave do pet, naša modna dekleta svilnate bluze, ki so videti kot nekakšni kimoni, stilirajo k jeansu. Zelo zanimive stilske predloge na tem področju boste našli pri Tesi Jurjaševič in Ajdi Sitar, a nam se je v srce usedla Manca Vodopivec z zabavnim izborom pižame.

Gingham vzorec morda res spominja na kuhinjske prte in zavese, a je tako efektiven, da brez njega preprosto ne gre. Tega se zavedajo tudi domače fašioniste, ki se zaljubljajo v tope in krila v tem efektivnem vzorcu. Eva Ahačevčič se je odločila za lahkotno tuniko, ki pade preko njenega nosečniškega trebuščka.

V copatkih po mestu … to ravno ne, a natikači mules, ki spominjajo na copate, so  idealni za sprehod po mestu. Vsekakor najbolj udobna izbira za pomladni korak. Moški menda niso najbolj navdušeni nad tem trendom, a naša modne dame se jim ne dajo. Nosijo jih vse po vrsti, zelo zanimivi, z vezenino, pa krasijo noge Alje Bitenc.

Ogroooomni rokavi, pa naj si bodo predolgi ali zelo zvonasti, so še en priljubljen trend, ki stopi srce še tako trdosrčne modne dame. Gre namreč za romantičen trend, ki pa se mu ne morejo upreti niti dekleta, ki sicer prisegajo na nekoliko bolj uporniški stil. V njem se letos najbolje počuti Nataša Mernik, ki se s svojim “Adele” videzom odlično uteleša ta trend.

Prosojne obleke se najbrž še nekaj časa ne bodo razbohotile po mestu, pa čeprav v stajling vnesejo “wow” efekt. Eva Ahačevčič si je preko T-majice in kavbojk nadela prosojno belo tuniko, ki je v preprost stil vnesla kanček vilinskega pridiha.

Vsepovsod volančki … slednji so se letos resnično naselili povsod. Krasijo krila, obleke, dekolteje bluz, srajc in topov. Nič več niso le ljubek detajl na oblačilu, pač pa presenečajo s svojimi volumni in razposajenostjo. Ajda Sitar si jih je omislila na obleki in hlačah ter tako ustvarila resnično drzen pomladni videz.

Mrežaste nogavičke s pentljico so detajl, ki letos ustvarja razliko. Če bo iz supergic kukala mreža s pentljico, potem vemo, da imamo opravka z nesporno fašionisto. To Tjaša Kokalj Jerala zagotovo je, dokaz za to pa je njena kombinacija kavbojk in srajce, začinjene s priljubljenimi nogavičkami.

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si