Ubežite strijam z vitamini


Strije so tiste drobne bele ali rdeče črte, ki nastanejo zaradi hitrega raztezanja kože na določenih delih telesa.
Kljub temu da so v večini gensko pogojene, se po rojstvu otroka z raztezanjem odvečne kože lahko razvijejo znamenja krčenja in raztezanja. Povrhnjica stremi po nadomestilu izgubljene elastičnosti, ki pa jo je mogoče doseči že z dobro hidracijo, minerali in vitamini.

Koža pogosto ni dovolj prožna, da bi neopazno prešla skozi nosečnost, porod in izgubo odvečne kože. Veliko je mogoče storiti že z izbrano prehrano. A ob koncu nosečnosti je najmanj priljubljena misel na dieto. Že hrana, ki vsebuje veliko kolagena, zelo olajša koži pot do ponovne prožnosti. Zdrava in zmeraj dobrodošla tudi v primeru prožnosti je juha, ki se kuha s kostmi. Prav tako so zaželene jedi z vitamini A, C in E  ter dobro ravnovesje omega 3 in 6. Največji izkoristek vitaminov se pridobi iz mesa, torej živine, ki ni baterijske reje, temveč tistih, ki se pasejo prosto na travnikih. Vitamin A najdemo v ribjem olju, jetrih, jajčnem rumenjaku, maslu in smetani.
Telo uporablja vitamin C za tvorjenje kolagena in hrustanca. Uspešen je tudi pri odpravljanju škode, ki jo v telesu povzročijo prosti radikali. Tako kot pri vseh vitaminih tudi za ta velja, da ga je najbolje pridobiti iz naravnega vira prehrane in ne prehranskih dopolnil. Najdemo ga v rdeči in zeleni papriki, peteršilju, repi in brokoliju. Pogost vzrok za pridobitev strij je pomanjkanje cinka. Ta igra pomembno vlogo pri tvorbi kolagena, prav tako pa vsebuje veliko oksidativnih lastnosti. Zaužijemo ga lahko s piščancem, jagnjetino, govejim mesom, jajci, oreščkih, stročnicaami in zrni.
Da se prepreči nastanek strij, je torej dobro vnašati uravnoteženo prehrano, polno vitaminov in mineralov. Kljub temu pa je vitamin E tisti, ki je najbolj učinkovit v boju s strijami in neelastično kožo.

Tako so v laboratorijih Eucerin ustvarili negovalno olje za telo, ki je bilo razvito posebej za potrebe občutljive kože, kakršna je tudi med nosečnostjo. Vsebuje vitamin E in visokokakovostna, čista rastlinska olja, ki so bogata z linolensko kislino. Gre za nenasičeno maščobno kislino, ki okrepi naravno funkcijo bariere kože.
Iz vitamina E, olja sončničnih semen, jojobinega in mandljevega olja so razvili olje, ki se je izkazalo izjemno učinkovito tudi pri poškodovani koži.
Študija, ki so je izvedli pri 30 prostovoljkah, ki so rodile pred 6 do 12 meseci in trpijo zaradi strij, je pokazala:  Uporaba Eucerin negovalnega olja za telo dvakrat dnevno v obdobju šestih mesecev je pomembno zmanjšala strije in izboljšala kapilarno prekrvavitev v primerjavi z majhnim ali ničnim izboljšanjem na predelih, kjer izdelek ni bil uporabljen.

 

 

 

 

 

Olje se enostavno nanese in se hitro vpije. Z redno uporabo izdelka, ki ga vmasirate v kožo, pospešite prekrvitev, izboljšate prožnost kože in zmanjšate opaznost strij tudi, ko prehrana ni najboljša.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si