United Colors of Benetton z razstavo I See Colors Everywhere


V času milanskega tedna mode, od 24. do 28. septembra, United Colors of Benetton v milanskem Triennale Design muzeju predstavlja razstavo  I See Colors Everywhere.

Obiskovalci razstave bodo popolnoma potopljeni v zgodbo o barvah, ki jo bodo pripovedovala oblačila iz nove kolekcije za pomlad-poletje, ki je bila ustvarjena v Fabrici, Benettonovem umetniškem in komunikacijskem raziskovalnem centru.
Prva stvar, ki nam pride na misel, ko se pogovarjamo o Benettonu, so barve v vseh njihovih izrazih: bleščeče pletenine, ki so poskrbele za revolucijo v modi, kontroverzne kampanje, ki so spodbujale večetničnost, in nenazdanje neločljivo povezana vez z umetnostjo in komunikacijo, ki sestavlja DNK blagovne znamke.
Razstava I See Colors Everywhere slavi to dediščino s predstavitvijo širokega spektra produkcij Fabrice v prostoru, kjer se srečujejo oblikovanje, umetnost in družba, ter vstopajo v dialog drug z drugim.
Razstava, ki jo je pripravila skupina oblikovalcev Fabrice pod vodstvom Sama Barona, je razdeljena v osem sekcij. Vsaka izmed njih je posvečena barvi, ki je raziskana skozi videe, posterje, glasbo, fotografije, ilustracije, predmete, performanse in interaktivne instalacije, ki so bile ustvarjene v Fabrici v več kot dvajsetih letih delovanja.
med 50 deli bodo obiskovalci lahko videli tudi modele, ki bodo na način, ki ga bolj navdihujejo umetniške predstave kot tradicionalne modne revije, “razstavljali” oblačila United Colors of Benetton kolekcije za pomlad-poletje 2018.


Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si