Uporabljate sušilec za lase? Potem so to nasveti za vas

Ste vedeli, da obstajajo tudi pravila sušenja las, ki jih je dobro upoštevati, če želimo lase ohraniti zdrave in nepoškodovane?

 

 

Moč sušilca

Kakovosten sušilec za lase, ki se ponaša z večjo močjo, bo vaše lase posušil mnogo hitreje in jih tako manj poškodoval kot preostali manj zmogljivejši sušilci.

Čas sušenja je pomemben

Po pranju je priporočjivo, da si lase ovijete z brisačo v turban in jo dobro stisnete. Če s sušenjem začnete takoj po pranju, bo postopek trajal dlje, posledično pa bodo vaši lasje dlje časa izpostavljeni zelo visoki temperaturi in bo večja verjetnost za pojav suhih in razcepljenih konic.

Kako sušite vaše lase?

Med sušenjem s sušilcem nagnite glavo nazaj in lase začnite sušiti od spredaj proti hrbtu. Če želite ustvariti naraven volumen, je najbolje, da glavo nagnete naprej, lase vržete navzdol in jih tako posušite do suhega. Kadar boste lase sušili od preče navzdol, bodo vaši lasje brez  bujnega volumna, a morda nekoliko bolj ravni. Priporočljivo je, da pričesko in prečo urejate po končanem sušenju, ko so lasje že popolnoma suhi.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si