Uresničite si željo: pojdite na prvomajske počitnice!

Čeprav ste že januarja v družinski proračun všteli tudi prvomajske počitnice, se je zaradi okvare avta zataknilo pri denarju. Ni se treba ukvarjati s tem, kako povedati otrokom, da bodo počitnice preživeli doma, saj je GRAZIA odgovor našla med ponudbo plačila na obroke v Novi KBM. Privoščimo si prvomajske počitnice – na obroke!

Codice DB: 74837

Zakaj letošnjih prvomajskih počitnic ne bi plačali na obroke?

Mamica Brina, ki s svojo povprečno plačo vse leto skrbi za hrano in počitnice, si je želela hčerkici med prvomajskimi počitnicami peljati na morje. Oddih ne bo predrag, a vseeno bi zmanjkalo za druge reči, saj ji ni uspelo prihraniti, prvi maj pa je že pred vrati. Še dobro, da je našla informacijo o novi plačilni kartici MasterCard ali Visa. Kako preprosto je lahko: s kartico plačamo, s telefonom pa izberemo število obrokov. Kaj mora Brina še vedeti?

 • Plačilo na obroke je mogoče za nakupe, višje od 50 evrov.
 • Strošek posameznega obroka je le 1,40 evrov, dodatnih stroškov obročnega plačevanja ni.
 • Kupuje lahko na največ 12 obrokov.
 • Kupuje lahko znotraj mesečnega in dnevnih limitov.
 • Za plačilo na obroke se lahko odloči tudi pri nakupu po spletu ali v tujini.

Več informacij o plačevanju na obroke s plačilnimi karticami z odloženim plačilom MasterCard ali Visa najdete na www.nkbm.si/nove-placilne-kartice.

Za še bolj brezskrbna potovanja si pravočasno priskrbite:

 • varnostno SMS-sporočilo, da boste vedno na tekočem o transakcijah s plačilno kartico doma ali v tujini. Tako boste v primeru poskusa zlorabe kartice lahko nemudoma ukrepali;
 • zavarovanje kartic in osebnih predmetov*: s plačilom enkratne premije v višini 7,33 evra omilite posledice izgube ali kraje torbice in denarnice s plačilnimi karticami Nove KBM;
 • letno turistično zavarovanje* z asistenco v tujini za brezskrbne počitnice že od 26,48 evra in za vaše otroke že od 16,30 evra.

Več informacij o brezskrbnih počitnicah Visa najdete na www.nkbm.si/varni-na-pocitnice.

* Zavarovanja niso bančne storitve. Nova KBM nastopa kot posrednik pri trženju, zavarovatelj pa je Zavarovalnica Maribor.

Je plačevanje na obroke dražje?

Brina je počitnice na Braču že rezervirala in se veseli novih dogodivščin – pa tudi nakupovanja na obroke, ki lahko reši zagato in prepreči slabo voljo. Njen edini pomislek, ko so ji pri Novi KBM predstavili nakupovanje na obroke, je bil strošek – koliko več plača za storitev oziroma potovanje zaradi tega. Odgovor ji je bil všeč: strošek posameznega obroka je le 1,40 evra, dodatnih stroškov obročnega plačevanja ni! Nakup lahko opravi na 2–12 obrokov, za nakup na obroke pa se lahko odloči neposredno na prodajnem mestu, na spletu ali v tujini. Morda bo tako celo kupila novo kuhinjo? Kupuje lahko namreč znotraj mesečnega in dnevnih limitov, najvišji znesek nakupa pa je omejen na 5000 evrov. Če je storitev prepričala tudi vas, naj razkrijemo – vse, kar potrebujete, je plačilna kartica z odloženim plačilom ter vključena storitev Varnostni SMS.

Postopek plačila na obroke:

 1. Nakup, ki ga želite poravnati v več obrokih, opravite kot vsak drug nakup s plačilno kartico.
 2. Po opravljenem nakupu prejmete varnostno SMS-sporočilo, na katero boste morali v skladu z navodili in v 60 minutah odgovoriti in vanj zapisati želeno število obrokov. (Na primer: Nova KBM | število obrokov | koda, ki jo prejmete s SMS-sporočilom: NOVAKBM 2 35.)
 3. Če na sporočilo ne odgovorite, poravnate nakup v celoti v enem obroku, kot da gre za običajen nakup z odloženim plačilom.
 4. Postopek je zaključen, ko prejmete povratno SMS-sporočilo o potrditvi nakupa. (Na primer: Vaše naročilo NOVAKBM 2 35 je bilo sprejeto. Vaša Nova KBM.)

Kako do kartice, ki vam bo omogočala obročno plačevanje?

Plačilno kartico lahko naročite po spletni banki Bank@Net ali v svoji poslovalnici. Če imate za plačilno kartico Activa Visa ali Activa MasterCard vklopljeno storitev Varnostno SMS-sporočilo, boste imeli obročno plačevanje omogočeno takoj, ko boste prejeli novo kartico.

Vsako plačilo v obdobju od 15. marca do vključno 30. aprila 2016 s katero koli kartico Visa vam lahko prinese štiridnevni paket na poletnih olimpijskih igrah Rio 2016. Več na www.visaeurope.si.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si