Uspešna pop pevka Anja Kotar predstavlja album »Songs From Isolation«

Anja Kotar, uspešna pop pevka in ustvarjalka, je v času pandemije in življenja v izolaciji črpala navdih iz preprostih, vsakodnevnih stvari, ki nas obkrožajo in jih pogosto jemljemo za samoumevne. To energijo je nato preusmerila v ustvarjanje edinstvenih in veselih pop skladb, s katerimi se zaradi pristnih besedil lahko poistoveti marsikdo. Rezultat je album »Songs From Isolation«, na katerem se vrstijo pesmi, ki predstavljajo vrhunec Anjinega ustvarjanja v zadnjih 12 do 18 mesecih.

Z doslej izdanimi singli, vključno s »Tuscany«, »Alone Together« in »Love Song«, ki so prepričali tudi priznane tuje glasbene medije Wonderland, Notion in The Line Of Best Fit, je jasno, da je Anjin preprost in pristen pristop k pisanju pesmi pravzaprav pomemben element njenega ustvarjanja, ki se bo izražal v njenem delu tudi v prihodnje. Poleg številnih uspehov in uredniške podpore tako platforme Spotify kot Apple Music je Anjin lahkoten pristop k romantiziranju svetovne pandemije vzbudil odobravanje številnih poslušalcev.

Zadnja in glavna skladba iz albuma »Songs From Isolation« je »Midnight in Paris«, ki navdih črpa iz francoskega šansona. Zvezda zaključne skladbe je Anjin zasanjan in dinamičen glas, ki se edinstveno dopolnjuje s celotno produkcijo, kar čez celotno pesem ustvarja nežne in čarobne trenutke. Skladba na albumu zagotovo najbolj izstopa tako zaradi veselega in svežega melanholičnega pop zvoka kot tudi zaradi Anjine pristne energije in osebnosti.

O novi izdaji so v svetu glasbe povedali:

»V zadnjih 12 mesecih je Anja Kotar izdala vrsto pop skladb, ki obravnavajo sodobna vprašanja, kot so spletni zmenki, toksični lepotni standardi in odnos naše generacije do tehnologije.«NOTION

»Vse bolj priljubljena pop zvezda iz San Joséja je s svojim novim izidom zvočne valove obarvala s soncem.«WONDERLAND

»Anja Kotar združuje sporočilnost z živahnim in veselim popom, kar ustvarja odličen kontrast.«THE LINE OF BEST FIT

Anja je v povezavi z glavno skladbo pojasnila:

Midnight in Paris govori o praznovanju življenja po pandemiji Covid-19 in ga prikazuje kot ples po nočnih ulicah Pariza. Skladbo rada dojemam kot glasbeno sestro skladbe Tuscany, ki odpre album, skladba o Parizu pa vse skupaj zaključi. Skladba Tuscany je bila napisana zelo kmalu po tem, ko se je svet začel soočati z resnostjo pandemije, in je služila kot pobeg pred vse bolj mračno realnostjo. Na drugi strani pa skladba Midnight in Paris izraža več upanja in prikazuje čas, ko že vidimo luč na koncu tunela. Potem ko smo preživeli leto omejitev in so se nam življenja obrnila na glavo, je ples v Parizu bližje resničnosti in manj pobegu v domišljijski svet.

O celotnem albumu je izpostavila:

Ko je v začetku leta 2020 svetu zavladala pandemija Covid-19, sem se s starši preselila domov v San Jose, kjer sem tavala po hiši, igrala Simse, gledala televizijske serije in iskala načine, kako bi se zamotila in odvrnila svojo pozornost od sveta, ki se je spreminjal s svetlobno hitrostjo. Precej hitro pa je postalo nemogoče prezreti očitno – to bo katastrofalen mejnik v človeški zgodovini. Vedela sem, da si nikoli ne bom oprostila, če ga ne bom dokumentirala na najboljši način, ki ga poznam: skozi glasbo.

Vsaka pesem mi predstavlja drug del pandemije – od začetne stopnje zanikanja, do tega, da bi ‘lahko kar najbolje izkoristili situacijo’, do nenadnega spoznanja, da je to naša nova resničnost, ter nato previdnega optimizma in upanja, da se življenje počasi vrača v stare tirnice. O albumu razmišljam kot o dnevniku, pri čemer vsaka pesem predstavlja drugačna čustva oziroma poglavja. Predstavljam si, kako v svoji romantizirani prihodnosti album predvajam svojim otrokom in jim z njim pokažem, kakšno je bilo moje življenje v času globalne pandemije, v odgovor pa zavijejo z očmi in mi rečejo ‘O moj bog, ne že spet to!’

Album »Songs From Isolation« lahko poslušate tukaj. Anji lahko sledite tudi na družbenem omrežju Instagram, TikTok, Twitter, Facebook in Youtube.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si